La Liga, după 10 etape minus un meci. Acel meci.

0

Tensiunile din Catalunia au făcut ca Federaţia Spaniolă să amâne El Clasico până undeva mai în iarnă, sperând că odată cu răcirea vremii să se domolească şi atmosfera din Barcelona.

Aşa că au trecut primele 10 etape ale La Liga, minus un meci.

Liderul acestei prime părţi din La Liga este, curios, Granada. Au a treia ofensivă din campionat (17) dar defensiva (10) este una mediocră. Interesant este că rezultatele sunt peste performanţe (xGf 1.3 vs 1.7 şi xGa 1.3 vs 1.0), cu alte cuvinte, norocul are un mare merit în această clasare a Granadei. E echipa de pariat împotrivă, pe termen lung cifrele tind să se omogenizeze iar norocul să mai plece în vacanţă.

La polul opus stă Sevilla care momentan e pe 5 (adevărat, la doar un punct de lider). Şi-au creat multe oportunităţi dar au fructificat mai puţin (1.9 vs 1.3) şi au primit mai mult decât ar fi trebuit (0.9 vs 1.1). În mod normal, Sevilla are de unde să mai crească dacă nu intervine o cădere de formă.

Barcelona a început mai moale – fără victorie în primele 4 depasări – dar odată cu reintrarea lui Messi lucrurile au început să se învârtă şi au revenit în frunte, la doar un punct de Granada (dar şi un meci mai puţin). Rămâne o echipă dependentă de piticul atomic, oricat de mult ar nega Suarez şi restul lumii.

Până în etapa 9 (ultimul meci de campionat pentru ei), Realul era singura echipă neînvinsă. Dar a venit meciul de la Mallorca şi oamenii lui Zizou şi-au pierdut aura de neînvinşi. Defensiva a fost un punct forte al acestei prime părţi, ofensiva a cam rămas datoare. Căutările lui Vinicius şi incertitudinea lui Bale (plus accidentările) sunt o parte din motive. Iar Hazard încă nu s-a adaptat aşa cum şi-ar fi dorit, cifrele lui fiind destul de subţiri (3 meciuri – 1 gol, 1 assist, 32 pase în medie, 83% acurateţe).

Atletico e neschimbată, acelaşi joc zgârcit, parcimonios, Real Sociedad a bătut tot ce era de bătut (inclusiv pe Atletico) şi e pe 3, iar Osasuna şi Valladolid sunt reginele egalului (linii de clasament identice 3-5-2) şi ocupă locurile 8 şi 9.

De urmărit

Leganes, ultima clasată, are evoluţii mult mai bune decât o arată rezultatele, şi daca Pellegrino nu va fi dat afară atunci cred că vom vedea o suită de rezultate pozitive. Prima victorie a venit uichendul ăsta, cu Mallorca, să vedem ce mai urmează.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.