Sfârşit de sezon 2019-2020

0

Cu chiu, cu vai, am ajuns şi la sfârşitul sezonului 2019-2020, Italia fiind ultimul mare campionat european care a ajuns la sfârşit.

Pentru unele trupe, perioada de suspendare a picat la ţanc, pentru altele a fost cuiul din sicriu.

Bundesliga

Bayern nici măcar nu a clipit: la fel cum era înainte de întrerupere, la fel a fost şi după. 9-0-0, 27-6 golaveraj, demostraţie de forţă. Ah, şi cupa câştigată, după alte două victorii.

Demonstraţie a făcut şi Schalke, dar în celălalt sens: doar două goluri marcate, doar două egaluri din cele 9 meciuri, oamenii Gazpromului au avut noroc că au strâns ceva puncte până să dea iama Covidul. Până şi retrogradata Paderborn a scos mai multe puncte (4) 🙂

Altfel, primele 5 locuri au rămas la fel (Bayern Munchen, Dortmund, Leipzig, Gladbach, Leverkusen), pe 6 a terminat Hoffe care a profitat de căderea lui Schalke, forma ezitantă a lui Freiburg, iar pe 7 a rămas Wolfsburg. De remarcat că nici în zona retrogradării nu au fost mari schimbări: Werder a reuşit să sară un loc în cele 9 etape, fix locul de baraj cu Heidenheim din Zweite (da, Werder a reuşit să se menţină în Bundesliga).

Premier League

Lui Liverpool nu i-a priit pauza, traseul de după fiind unul mai degrabă subţire (5-2-2) dar punctele făcute până în martie erau mai mult decât suficiente. Cele mai în formă au fost “manchesteristele” cu 24 de puncte din 10 meciuri (City), respectiv 21 din 9 pentru United. De altfel, United a făcut saltul de pe 5 pe 3 asigurându-şi UCL 2020-2021, în timp ce Leicester a făcut traseul invers, trebuind să se mulţumească cu UEL.

În partea cealaltă, Aston Villa reuşit 10 puncte, cu 3 mai multe decât cele 7 obţinute de Watford, şi asta le-a adus încă un sezon în Premier League.

Norwich este de departe echipa care a fost praf şi pulbere după reluare: 0 puncte din 9 meciuri, 23 de goluri primite, doar 1 (unul!) marcat. Spre deosebire de Schalke, nu făcuseră mare brânză nici înainte de epidemie.

Italia

La fel ca Liverpool, Juventus a fost cam încurcată (6-2-4) după reluarea competiţiei dar punctele (63) făcute până la întreuperea campionatului au fost suficiente. Performera este AC Milan (cu Zlatan) care a câştigat felia post-suspendare cu 30 de puncte din 12 meciuri, la fel şi Atalanta care a scos 30 de puncte din 13 meciuri.

Lazio era pe 2 înainte de întrerupere dar a pierdut viteză după terminând pe 4, Napoli a avut un sezon slab în general şi pauza nu a schimbat nimic pentru ei (au pierdut şi ultimul loc european).

La retrogradare nu s-a schimbat nimic, Lecce, SPAL şi Brescia erau şi în martie pe lorile ce duc în Serie B. SPAL a fost chiar foarte aproape să bată “recordul” lui Norwich dar au reuşit până la urmă să facă 2 puncte şi să marcheze de 6 ori în aceste 12 meciuri post-întrerupere.

Spania

10 victorii în 11 meciuri, acest traseu aproape perfect i-a făcut pe oamenii lui Zidane campionii Spaniei. Înainte de întrerupere stăteau la 2 puncte de Barcelona dar se pare că pauza nu a fost un sfetnic bun pentru Messi şi ai lui.

Sub cele două, a fost o luptă dură pentru celelalte 5 locuri care duc în Europa şi remarcatele ar fi Atletico Madrid şi Villareal (25, respectiv 22 de puncte în cele 11 etape) iar perdantele ar fi Sociedad şi Valencia.

La fel ca în Italia, la retrogradare nu s-a schimbat nimic, cine era cu un picior in Segunda în martie a rămas şi în iulie: Mallorca, Leganes şi Espanyol.

Se pare că în sudul continentului pauza nu a resuscitat o condamnată la retrogradare 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.