Bundesliga, hinter verschlossenen Türen

0

Pe 16 mai Bundesliga a fost prima competiţie europeană de fotbal (importantă) care a revenit din pandemie.

Şase etape s-au scurs de atunci iar o parte dintre necunoscutele din martie au fost elucidate.

De exemplu, titlul s-a tranşat în întâlnirea dintre Bayern şi Dortmund, de pe Signal Iduna Park, datorită bijuteriei lui Kimmich (o vedeţi mai jos, alături de un rezumat al partidei). Erau 4 puncte diferenţă, s-au făcut 7, alles gute!

Altfel:

Bayern Munchen a revenit ca din tun, 18 puncte din 18 posibile, 19 goluri marcate. Campionatul e ca şi câştigat, mai au nevoie de 3 puncte în următoarele 3 meciuri şi berea poate să curgă în Marienplatz. Ah, şi printre picături au intrat şi în finala Cupei după un 2-1 (greu, muncit) cu Frankfurt.

Dortmund a câştigat şi ea tot, mai puţin meciul care trebuia. Acum va avea de tras şi pentru locul II, are doar 4 puncte peste RBL cu meci direct la Leipzig.

RB Leipzig a revenit prost, cu trei remize şi trei victorii şi a pierdut complet contactul cu Bayern. Îi mai rămâne locul de UCL ;i un eventual loc de vicecampioană, dacă trec de oamenii lui Favre.

Leverkusen şi Gladbach sunt perdantele acestor ultime şase etape cu 7, respectiv 4, puncte acumulate. Din fericire pentru ele, Wolfsburg şi Hoffe nu au performat nici ele cine ştie ce, aşa că tot ele două au rămas să lupte pentru ultimul loc de UCL.

Frankfurt este surpriza plăcută, au luat 10 puncte în aceste şase etape (un sfert din totalul punctelor pe care le-au acumulat în tot sezonul!) şi au scăpat de retrogradare. Eficacitatea lui Andre Silva e unul dintre ingredientele acestui parcurs bun, spre foarte bun (pentru ei).

Dezamăgirea este Schalke care a luat doar 2 puncte din cele 18 puse în joc şi a ieşit total din lupta pentru vreo competiţie europeană.

La retrogradare lucrurile au rămas cam la fel, cu Mainz, Dusseldorf, Werder în lupta pentru locul 15, cel care le scapă de retrogradare. Paderborn este deja în Zweite.

Mai avem un lot de trei trupe, Union, Augsburg şi Koln care sunt oarecum la adăpost (mai au nevoie de trei puncte pentru a fi matematic salvate). Dar cine ştie, tribuna goală, pisica neagră şi ne trezim cu una dintre ele trăgând tare prin ultima etapă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.