Der Klassiker 2019

0

Spre deosebire de ultimii 5-6 ani, der Klassiker-ul de anul ăsta o prinde pe Bayern în urma lui Dortmund, cu bavarezii ţintind să se apropie de surprinzătorul lider, Gladbach, în timp ce Dortmund, în cazul victoriei, ar putea trece pe primul loc până la meciul liderilor cu regina egalurilor (Werder), de duminică.

Mai rău, Bayern nu este nici măcar în top 4, un succes de necontestat al lui Niko, demisul de săptamâna asta.

Bayern Munchen

După demisia/demiterea lui Kovac, Flick a devenit principal pentru meciurile cu Oly şi Dortmund. Miercuri, Bayern a jucat binişor, a dominat meciul dar parcă, pe undeva, au jucat cu frâna de mână trasă. Lewa a fost din nou vioara întâi, Muller şi-a mai regăsit din forma pierdută sub Niko dar ceva nu merge. Unde mai pui că Oly a fost praf şi pulbere, un adversar pe care Bayern ar fi trebuit să îl spulbere la acest prim meci fără Kovac.

Lewa a decis să amâne operaţia la gleznă – deci va fi prezent, Dom’ Profesor Boateng este suspendat, Sule e out pentru tot sezonul. Bayern are o problemă de personal în apărare. Bine, nici când erau toţi oamenii apţi defensiva nu a mers – sub conducerea lui Niko, Bayern luat 16 goluri în 10 meciuri, record!

Flick ştie că ăsta e ultimul meci ca principal şi va săpa adânc pentru a scoate maxim din trupa blazată pe care a lăsat-o în urmă Niko. Interesant va fi cum vor răspunde jucătorii.

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1193096482959822850?s=20

Borussia Dortmund

Dortmund pare să-şi fi revenit din criza prin care a trecut nu cu mult timp în urmă. Vin după trei victorii, ultima fiind şi cea mai importantă, mai ales prin desfăşurarea jocului. Ai zice că a fost “the game of two halves” dar de fapt Dortmund a controlat autoritar meciul de-a lungul celor 90 de minute. Ghinionul a făcut ca la pauză să fie 0-2, dar odată epuizat (ghinionul) lucrurile au revenit pe făgaşul normal.

Cred că asta îl sperie pe Flick, Dortmund a arătat un joc bun, sunt în formă şi mental par a sta bine.

Asta a tot fost o problemă pentru Dortmund, chiar şi pe vremea lui Klopp: cei de la Dortmund se blocau în faţa lui Bayern, fie că era pe Allianz, fie pe Signal Iduna.

“Mats and Axel have already mentioned this, but on Saturday, we have to play fearlessly with full intensity. We haven’t done that in Munich the last few years, and we want to change that.”

Michael Zork, director sportiv Dortmund

Reus şi Jadon Sancho sunt incerţi şi dacă niciunul dintre ei nu prinde primul 11 va fi o lovitură pentru Favre.

Meciul

Ultimele două întâlniri de pe Allianz s-au terminat extrem de prost pentru Dortmund (0-5 şi 0-6) aşa că mă aştept la o abordare extrem de defensivă. Adevărat, Dortmund a primit 11 goluri în 10 meciuri de Bundesliga dar cele 11 au fost primite în primele 7. În ultimele trei nu au luat gol (cu Gladbach, Schalke, Wolfsburg), un semn clar că Favre a găsit un sistem în care adversarii nu mai ajung uşor la poartă.

Dincolo, cu apărarea şvaiţer şi cu probleme de personal, cei de la Bayern au de ales între a aborda la fel de prudent meciul sau de a trece pe partitura “marcăm un gol mai mult decât primim”.

În principiu, Dortmund pare favorită, cel puţin pe hârtie. Atac bun, apărare bună, cu alte cuvinte ţine de ei să câştige. Şi tocmai aici s-ar putea să fie problema – dacă se blochează din nou în faţa bavarezilor atunci misiunea lui Bayern devine chiar uşoară. Apărarea nu îi ajută dar atacul condus de Lewa şi susţinut de morarul nostru preferat poate produce 2-3 goluri.

Dueluri interesante

Davies v Hakimi: tânărul a avut un meci mediocru cu grecii de la OL dar bavarezii nu preau au om pe stânga. După meciul din UCL i s-a reproşat că nu prea a urcat dar mă întreb dacă i se va mai cere aşa ceva şi în meciul ăsta: în faţa lui stă MOTM-ul Dortmund v Inter, Hakimi, care a marcat două goluri şi a făcut prăpăd în defensiva lui Conte.

Lewa v Hummels: doi veterani, foşti colegi, se cunosc ca pe propriile buzunare. Va fi un duel extrem de interesant, învingătorul de aici va decide soarta derby-ului.

Pronostic

Greu de estimat învingătoarea: poate în live, după ce ne dăm seama cum prestează Dortmund. Ne orientăm spre piaţa de goluri şi mergem pe BTS şi Over 2.5. Sper să nu ne înşele aşteptările Morarul nostru favorit.

Şi că tot veni vorba de el: Muller to Score îl găsiţi la 2.6. Decent, merită.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.