Champions League 2019-2020: Ziua 5

0

Diseară avem prima parte a turului grupelor UCL 2019-2020. Unele trupe sunt cu cuţitul la os (fiskars!), altele au posibilitatea să îşi apropie calificarea. Ar trebui să avem meciuri interesante, mai ales că două trupe din cele implicate în seara asta sunt într-o acută lipsă de formă (Spurs şi Bayern). Come back time sau misery to continue?

Grupa A

Real Madrid merge în Turcia, la Galatasaray, din poziţia de ultimă clasată, o postură mai rar întâlnită pentru Zidane şi ai lui. Şi situaţia nu se arată prea roz pentru francez, Bale, Vasquez, Modric şi Nacho sunt accidentaţi, Courtois ia gol şi de la echipa de cadeţi, Isco, James şi Jovic au mari probleme de orientare în teren. Probabil că va intra cu Hazard vârf şi Vincius uşor retras, în stânga, Kroos (de abia revenit) va închide în faţa lui Ramos şi Varane.

Galata se poate considera fericită cu acel 0-1 încasat de la PSG, dar nivelul la care s-au prezentat în acel meci ar putea fi unul destul de ridicat pentru nivelul la care se află Realul în aceste momente.

Meci extrem de important pentru spanioli, bafta lor e că PSG e lider solitar, celelalte trupe sunt cam de acelaşi nivel, până acum. O înfrângere nu i-ar scoate total din calculele calificării dar oare cum ar fi ca la jumătatea grupelor Realul să contemple grupa de la înălţimea unui punct?

PSG merge la Brugge pentru a vedea cu ochii lor trupa care a scos 2-2 pe Bernabeu. Belgienii au o absenţă importantă (Vormer, eliminat cu Real), Tau este un alt absent iar Ricca e dat incert. PSG nu îl are pe Neymar, Cavani cred că va presta doar o repriză, Mbappe pare că e refăcut complet. Dar chiar şi fără triadă, Tuchel a mers la turaţie maximă.

Francezii sunt principalii favoriţi dar nu i-aş scoate din calcule pe belgieni. Mpcar cu un gol, au arătat că pot înscrie dacă li se oferă posibilitatea iar PSG – în ciuda celor 4 meciuri (din ultimele 5 jucate afară) în care nu au luat gol permit multe ocazii la poarta proprie.

Pronostic: Over 2.5 Galata v Real, PSG&U3.5 la Brugge v PSG.

Grupa B

Ajungem la grupa celor două trupe în criză: Spurs şi Bayern.

Spurs primeşte vizita sârbilor de la Steaua Roşie, într-un meci care ar putea fi printre ultimele meciuri ale Tottenham-ului pe care îl ştim acum.

Eriksen, Vertonghen, Rose, AlderWeireled sunt printre cei care vor să plece de la club, Poche pare că nu mai are idei şi conduce detaşat lista cu “primul antrenor demis” – una peste alta, o conjunctură extrem de delicată pentru finalista UCL de anul trecut.

Sârbii sunt pe val, 6 victorii în ultimele 6 meciuri – printre care şi victoria cu Oly – şi par a fi în stare să prelungească “momentul” prin care trec englezii.

Bayern merge în Grecia şi Kovac speră să scoată 3 puncte pentru a mai trece peste amărăciunea celor două rezultate dezămagitoare de după “animalicul” 7-2 de la Londra. Grecii au reuşit să îi ţină în şah pe Spurs (deşi nu e chiar o mare chestie zilele astea) şi vor să repete, cel puţin, isprava. Şanse ar fi, Bayern trece prin momente grele pentru că jocul prost pe care îl etalează cu atâta mândrie e din vina ideilor de joc … interesante pe care le are Niko. “Parcă suntem Frankfurt”, zicea cu obidă un fan al bavarezilor. Ei, Frankfurt ar avea mari probleme cu Oly.

Pronostic: Staua Roşie +1.5, BTS la Atena.

Grupa C

Man City a luat viteză şi conduce cu 6 puncte şi 5-0 la golaveraj. Se văd cu Atalanta, văzută cu ceva şanse la debut dar care a arătat (în cele două meciuri de UCL) că lipsa experienţei este un handicap mare. Nu îi văd să facă ceva pe terenul lui Pep.

La Kiev se văd principalele favorite la locul II, Şahtior v Dinamo Zagreb. Cum ambele au bătut Atalanta (ucrainienii chiar în deplasare), ambele au luat-o pe coajă de la Pep, nu le mai rămâne decât meciurile directe pentru a tranşa calificarea.

Pronostic: BTS la Manchester, victorie Şahtior.

Grupa D

Atletico şi Juve sunt la egalitate datorită egalului de la Madrid iar în seara asta au posibilitatea să mărească distanţa între ei şi celelalte două.

Atletico se vede cu Bayer Leverkusen, una dintre cele mai slabe echipe din UCL. Nemţii s-au făcut de baftă acasă, cu Lokomotiv, pentru ca mai apoi să plătească degeaba biletele de avion către Torino. Traseul lor este unul extrem de sinuos, cu serii scurte de victorii înztreupte de înfrângeri neaşteptate. Greu de estimat ce vor face diseară.

Atletico e neînvinsă în ultimele 6 meciuri dar are 4 egaluri şi de abia două victorii. Şi-au păstrat stilul închis al lui Simeone, tot 1-0, 2-0 sunt scorurile de bază.

Juve se vede cu Lokomotiv şi chiar nu cred că avem ceva de discutat aici. O fi bătut ruşii în Germania, dar Juventus arena e un cu totul alt borş.

Pronostic: Leverkusen +1, Juve -1,5.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.