La Liga – primele 11 etape

0

Prima treime din La Liga ne-a arătat o Barcelona în formă maximă, un Real în vrie şi renaşterea Valenciei sub conducerea lui Marcelino. Girona conduce plutonul nou-promovatelor.

Şi, sâmbătă, Lionel Messi a ajuns la 600 de meciuri pentru Barcelona. Ole!

Alte cifre:


Ce am văzut până acum:

Barcelona

Exact traseul lui Pep, ăăă, Manchester City: 10 victorii şi un egal, 31 de puncte, 30-4 golaverajul, la 8 puncte de rivala istorică Real Madrid. Un traseu excelent pentru Messi &co, cu atât mai mult cu cât l-au vândut (au scăpat de) în vară pe Neymar.

E adevărat că s-au văzut doar cu Atletico (egal) şi Sevilla (victorie) dintre trupele tari dar hărnicia cu care au strâns toate celelalte puncte disponibile îi pune în poziţia de mari favoriţi la campionat.

Jumătate din echipă are 30 de ani şi probabil că e unul dintre ultimele sezoane (dacă nu cumva chiar ultimul) la nivelul ăsta pentru mulţi dintre ei. Trag tare să iasă frumos din scenă şi în prima treime de campionat şi-au făcut treaba cu brio.
Embed from Getty Images

Valencia

După ce şi-a făcut mâna la Villareal, Garcia Marcelino a venit în vară la Valencia, unde a găsit o trupă care terminase în a doua parte a clasamentului La Liga 2016-2017, pierzând aproape jumătate dintre meciurile jucate (18 din 38). Fără prea mulţi bani la dispoziţie, i-a adus pe Neto şi Zaza de la Juve, Paulista de la Arsenal, şi i-a împrumutat pe alde Perreira de la Man United, Murillo şi Kondogbia de la Inter. Cu ce mai avea prin curte, Marcelino a făcut o trupă care a băgat spaima în La Liga, poziţionându-se ca principala rivală a Barcelonei la titlu, până acum.

A început cu o victorie scurta (cu Las Palmas), trei egaluri – la Real, cu Atletico şi în derby-ul cu Levante – după care a continuat cu 7 victorii consecutive!

Au un atac productiv, cu 30 de goluri marcate, la fel ca cei de la Barcelona, dar stau prost defensiv, cu 11 goluri primite – cele mai multe din top 4. Dacă reuşesc să îşi peticească defensiva eu zic că pot rămâne în coasta Barcelonei (nu au alte competiţii în afară de cupă).
Embed from Getty Images

Real Madrid

Au fost de ajuns câteva meciuri mai proaste, câteva rezultate “neconforme”, ca suporterii lui Real să uite de CV-ul lui Zidane şi să înceapă să crâcnească. Au ceva motive, Realul a ajuns la 8 puncte în spatele Barcelonei, au marcat extrem de puţin pentru standardele lor (22 de goluri) – se vede clar că dacă CR7 nu e, nimic nu e – iar jocul scârţâie la tot pasul.

E greu să îi motivezi pe dublii căştigători de UCL, e şi mai greu pentru că nu ai adus oameni noi, care să aibă determinarea unui CR7 de acum 5 ani.

Pe 22 decembrie este Il Clasico şi până atunci Zidane mai are timp să reaprindă surcelele. Dacă nu va bate pe teren, probabil va începe să bată vântul schimbări prin vestiar.
Embed from Getty Images

Atletico Madrid

Surprinzătoare poziţionarea trupei lui Simeone atât de sus în clasamentul La Liga. O echipă uşor în etate, cu un joc îmbâcsit; nu a pierdut nici un meci şi doar din această cauză stau la egalitate de puncte cu Real Madrid.

În vară au tras tare de Griezmann să rămână încă un sezon. Fără el, locul 6 ar fi fost o performanţă. Cred că s-a ajuns la finalul unui ciclu şi m-aş mira ca în ianuarie Atletico să fie în continuare în top 4.
Embed from Getty Images

Nou promovatele stau binişor, pe 10, 12 şi 14, cu un plus pentru Girona care a făcut 9 din 9 puncte în ultimele 3 meciuri, urcând de pe 17 până pe 10. Pentru ei, pauza a venit cam prost.

Surpriza plăcută e clar Valencia, pentru motivele expuse mai sus.

Deziluziile

Athletic Bilbao s-a transformat din trupa care pierdea la mustaţă locul VI într-o trupă care a făcut abia un punct pe meci în aceste prime 11 etape şi stă în partea de jos a clasamentului. Rău nu joacă, i-am văzut în meciul cu Barcelona, dar rezultatele nu vin. Poate au noroc cu această pauză.

La Liga-clasament-11-etape
La Liga clasament primele 11 etape
  • Cel mai bun atac: Barcelona şi Valencia, cu câte 30 de goluri marcate.
  • Cea mai bună defensivă: Barcelona, doar 4 goluri primite.
  • Cele mai multe victorii: Barcelona, 10 din 11 meciuri
  • Cele mai multe înfrângeri: ultimele 3 clasate, Alaves, Las Palmas, Malaga, cu câte 9.
  • Barcelona, Valencia şi Atletico sunt echipele neînvinse în aceste prime 11 etape.

După cum se vede, dominare totală a Barcelonei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.