#Bundesliga, partea a doua

0

Diseară reîncepe Bundesliga, unul dintre campionatele care au păstrat o pauză consistentă între tur şi retur.

Prima etapă a returului debutează cu un, sperăm noi, spectaculos Leverkusen v Bayern Munchen, continuă cu Werder v Hoffe şi Leipzig v Schalke, şi se termină cu Dortmund v Wolfsburg. Cel puţin patru meciuri interesante.

Cum stăm

Bayern Munchen conduce detaşat clasamentul, la 11 puncte de locul II. Urmează un pluton de 7 echipe în 4 puncte, probabil dintre aceste echipe se vor alege viitoarele participante în UCL şi EL.

Augsburg, Hertha şi Hannover sunt la mijloc, la distanţe relativ egale de primele 4 si ultimele 3 locuri.

Restul de 7 echipe sunt angrenate în lupta pentru evitarea retrogradării, cu FC Koln având, în acest moment, prima şansă să încerce în Zweite din sezonul următor.

Apropo de Koln: scăpată de “coşmarul” EL, am impresia că va avea un retur în forţă (au cam aceeaşi trupă din sezonul trecut) aşa că merită urmărită (şi pariat pe).
Embed from Getty Images

Transferuri

Nimic interesant până azi, Wagner de la Hoffe la Bayern şi Mario Gomez de la Wolfsburg la Stuttgart fiind singurele mutări mai importante. Dar mai sunt 19 zile şi cred că vom mai avea câteva transferuri: se vorbeşte de Goretzka la Bayern, Reece Oxford la Gladbach sau Zuparic la Stuttgart. Şi bineînţeles, plecarea lui Aubameyang – China pare ultima destinaţie.

Detaliat

Cei de la BundesligaFanatic au făcut câte o prezentare pentru fiecare echipă în parte. Cu plusuri, cu minusuri, cu aspiraţii şi dezamăgiri, plus o predicţie pentru comportamentul echipei în returul Bundesliga 2017-2018. De citit.

A sixth successive title seems a foregone conclusion for Bayern, but Bayern being Bayern, there is bound to be a few bumps in the road until they hoist the Bundesliga Meisterschale at the Marienplatz in May.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.