Barajul pentru #WorldCup2018

0

Azi, mâine şi poimâine avem turul barajului pentru WorldCup2018, opt trupe pentru ultimele patru locuri libere.

În seara asta ar trebui să vedem un meci spectaculos (cel de la Belfast) şi unul aspru şi încins, ca orice întâlnire între vecinii din Balcani. Meciul de la Zagreb se dispută fără suporterii grecilor (la fel va fi în retur pentru suporterii croaţilor).

Croaţia v Grecia

Croaţia a terminat a doua în grupa Islandei la mare luptă cu Ucraina (victorie în meciul direct, ultimul al campaniei de calificare). Mandzukic dat incert dar restul trupei (Modirci, Rakitic, Brozovic, Perisic etc) sunt disponibili.

Grecia a terminat a doua în grupa Belgiei după un duel cu Bosnia. Diferenţa au făcut-o ciprioţii, mai exact meciul de la Nicosia în care Dzeko şi ai lui au avut 2-0 la pauză pierzând cu 2-3 la final. Grecii au fost loviţi de FIFA cu suspendarea lui Manolas (acuzat că ar fi luat intenţionat un galben), chestiune care l-a înfuriat pe Skibbe. Torosidis şi Papastathopoulos sunt incerţi, altfel nu sunt probleme de lot.

Croaţia şi Grecia au aceeaşi linie de clasament în aceste preliminarii acasă, respectiv în deplasare: 3 victorii, 2 egaluri şi nici o înfrângere. Aşadar acest prim meci e punctul tare al ambelor naţionale.

Ne aşteaptă un meci strâns, cu croaţii ţintind la un 0 goluri primite şi cu grecii aglomerând mijlocul pentru a neutraliza cea mai bună parte a Croaţiei. În mod normal, croaţii ar trebui să bată dar Grecia a redevenit o trupă foarte compactă, greu de depăşit (Belgia a reuşit doar un egal cu ei, acasă).
Embed from Getty Images

Irlanda de Nord v Elveţia

Elveţienii au ajuns la baraj fix pe mâna lor: au fost la egalitate perfectă cu Portugalia pierzând calificarea la golaveraj. Djourou şi Behrami sunt daţi accidentaţi.

Nord irlandezii au ieşit pe doi în grupa Germaniei dar au făcut-o cu clasă, fiind calificaţi încă de la începutul lui septembrie. Nu au probleme de lot.

Ăsta ar trebui să fie un meci spectaculos, Irlanda de Nord e tare pe propriul teren (au bătut tot la 0, cu excepţia Germaniei), şi nu par a fi trupa care să se închidă. Nu i-ar lăsa spectatorii. Elveţienii sunt o trupă respectabilă şi ţintesc să îşi asigure locul încă din prima manşa.
Embed from Getty Images
(sursă foto deschidere)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.