Croaţia v Anglia, semifinalele World Cup 2018

0

Modric (32), Mandzukic (32), Corluka (32), Rakitic (30), Perisic (29) şi Lovren (29): oamenii ăştia vor fi 6 dintre cei 11 titulari ai Croaţiei diseară. Cu excepţia lui Corluka toţi ceilalţi au fost titulari şi în partidele precedente, şi mă gândesc mai ales la partidele cu Danemarca şi Rusia, meciuri a câte 120 de minute.

Croaţii au început bine World Cup 2018, dar odată cu înaintarea în turneu oboseala a început să le influenţeze din ce în ce mai mult jocul. Dacă e să ne uităm la traseu, adversarii lor au fost din ce în ce mai slabi dar croaţii au avut nevoie de penalty-uri pentru a bate Danemarca (o echipă modestă) şi Rusia (o echipă slabă).

Vrsaljko e accidentat dar nici Mandzu, Subasic sau Lovren nu stau mai bine.

Cred că Dalic va intra la fel ca în meciul cu Rusia, cu Brozovic în spatele lui Modrici şi Rakitic, o aşezare defensivă.
Embed from Getty Images

Anglia a navigat uşor până aici, meciul cu Suedia fiind unul l-a dispoziţia lor de la un capăt la altul. Bine, suedezii nu au mişcat în front, fiind terni peste 2/3 din meci (probabil obosiţi, 4 din 11 oameni au peste 31 de ani).

Henderson e dat incert dar Southgate are înlocuitori pe măsură: fie Dyer, fie Delph sunt gata de a juca în centrul liniei de cinci. Acelaşi sistem, aceeaşi jucători – Walker, Stones, Maguire linia de trei fundaşi, Trippier, Alli, Henderson/Dyer, Lingard, Young la mijloc şi Sterling, Kane în faţă.

Totuşi, poate mister Gary mai aruncă un ochi la palmaresul ratărilor lui Sterling şi îi dă o şansă şi lui Rashford, mult mai potrivit pentru a hărţui defensiva croată în zona lui Corluka şi Lovren.
Embed from Getty Images

Meciul

Pentru o perioadă Croaţia va putea opune rezistenţă şi chiar deveni periculoasă dar odată cu trecerea timpului oboseala îi va “întinde”. Englezii au dovedit o afinitate deosebită pentru fazele fixe (fie ele cornere sau lovituri libere) aşa că mă aştept ca planul de joc să fie unul similar cu cel văzut cu Suedia.

Anglia are tot ce îi trebuie să meargă în finală la capătul unui meci cu ceva goluri (cel puţin două).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.