Cu ce am rămas după World Cup 2018

0

Franţa a câştigat World Cup 2018, meritat în opinia noastră. A fost echipa cea mai completă, echilibrată, sigură pe sine, puternică dintre toate cele 32 prezente la acest Mondial.

  • Asta în condiţiile în care vârful ei, Olivier Giroud, nu a marcat nici un gol, mai mult, nu a tras nici un şut pe poartă în cele 546 de minute jucate!
  • Şi dacă avem Franţa în finală, înseamnă că avem goluri: cele două finale jucate de francezi (1998 şi 2018) sunt singurele finale din istoria recentă  în care s-au marcat cel puţin 3 goluri. Trebuie să ne ducem până în 1986 să găsim o altă finală cu măcar 3 goluri (Argentina v Germania 3-2).
  • S-au marcat 169 de goluri (cu doar două mai puţin decât la ediţiile din 2014 şi 1998), dar este ediţia cu cele mai multe goluri marcate în fazele eliminatorii: 45 (Elveţia 54 şi SUA 94 sunt pe locul II cu câte 44 de goluri marcate). În Brazilia s-au marcat 32 de goluri, de exemplu.
  • Poate şi datorită VAR această ediţie de Mondial a avut cele mai multe penalty-uri acordate, 29. Şi evident, cele mai multe transformate, 22.
  • Cel mai bun jucător al World Cup 2018:

 • L-am remarcat pe Mbappe (că de descoperit îl descoperisem mai demult), puştiul şi-a consolidat statutul de star cu un Mondial de excepţie. Mai mult, a devenit al doilea tinerel care înscrie într-o finală de Mondial, din nou după Pele 1958. Dacă nu se întâmplă ceva deosebit, tocmai l-am văzut la treabă pe următorul Balon de Aur.
 • Cu 16 jucători convocaţi la diferite naţionale, Manchester City a fost pe primul loc al acestui clasament.
 • Mascherano a devenit, la acest Mondial, cel mai selecţionat jucător argentinian, trecând peste Zanetti. Vorbim de Argentina lui Maradona şi Messi! Tot Masche şi tot la acest Mondial a scris istorie în domeniul cartonaşelor: are 7, cele mai multe primite de un jucător la turneele finale.

Didier Deschamps: “the victory was not about me. It’s the players who won the game.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.