Herr Jupp Heynckes: al patrulea descălecat

0

The “master of man-management and tactics” – aşa cum l-a numit Salihamidzic pe bătrânul Jupp – se întoarce din nou la Bayern Munchen pentru a pune capăt minicrizei prin care trec Muller und Freunde.

Două titluri în primul mandat (87 – 91), 4 victorii, un egal şi locul II în cele 5 partide care au însemnat cel de-al doilea mandat (2009), şi tripla istorică plus o finală de Champions League sunt realizările celui de-al treilea mandat. DIn acest ultim mandat rămâne şi acum în picioare recordul de cele mai multe puncte (91), cele mai multe victorii (29) şi cele mai puţine înfrângeri (1) ale unei echipe în Bundesliga.

Acum a fost chemat pentru a netezi calea lui Nagelsmann care, se presupune, va prelua Bayern din vara lui 2018.

Clar, “şedinţa” şefilor lui Bayern a fost câştigată de Uli Hoeness: Beckenbauer era (şi cred că este în continuare) un susţinător al lui Tuchel dar din păcate nu a reuşit să îl convingă şi pe Uli de calităţile lui. Guardiola, alt susţinător al lui Tuchel, a fost invitat la cină de Uli şi informat de alegerea făcută. Pare că nu a obiectat 🙂

Oricum, colegii de la Mia San Mia sunt fericiţi cu decizia lui Uli, mai ales după scurta declaraţie dată de noul antrenor: “I wouldn’t have returned to any other club in the world, but FC Bayern München are very close to my heart. My coaching staff and I will now do everything to bring back successful football for the fans“.

Freiburg (h), Celtic (h), Hamburg (a), RB Leipzig (a), RB Leipzig (h), Celtic (a), Dortmund (a) sunt meciurile primei luni din noul mandat a lui Jupp Heynckes. În funcţie de aceste rezultate vom vedea dacă decizia lui Uli se anunţă a fi fost un inspirată sau nu.

Embed from Getty Images
(sursă foto)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.