Liverpool, după 30 de ani

0

PARTEA ÎNTÂIA

Capitolul  I  Fantoma titlului din Premier League

Într-o încăpere a stadionului Anfield, pe care o cunoaştem, la o masă cu colţurile ferecate în argint aurit, încărcată de hârtii, cărţi şi planuri de joc, şedea un om cu capul sprijinit în mâini. (…)

Jurgen “Dumas” Klopp

Cam aş ar putea debuta memoriile lui Jurgen “Dumas” Klopp, atunci când va decide să le scrie, pentru că cel mai important titlu din viaţa lui va rămâne acest mult, mult prea mult, aşteptat titlu de EPL.

După prima treime de EPL scriam că cel mai greu lucru e să faci ca lucrurile dificile să pară uşoare. De atunci şi până acum, Herr Klopp a continuat să o facă, Liverpool dominând campionatul fără prea mari probleme. Un campionat cu multe trupe grele, jucători buni, pasiune şi presiune maximă.

Acum, cu 7(!) etape înainte de final, Liverpool e campioană, din nou, a Premier League. Titlul ăsta a venit uşor, ca şi cum era de la sine înţeles că Liverpool trebuie să fie, va fi, campioană. Niciodată de-a lungul sezonului nu am avut impresia că City ar putea să se bată la locul I, ce să mai vorbim de celelalte competitoare.

Diseară, Liverpool joacă la City şi dacă ai fi întrebat pe cineva, prin septembrie, ce va fi cu meciul ăsta, cred că 99% ţi-ar fi spus că va fi “un meci de 6 puncte”, “extrem de important pentru titlu”, “game changer” etc.

Ei, aş, va fi doar un amical pentru Liverpool 🙂

Well done, lads! Congrats!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.