Revine Premier League

0

Cu două restanţe în seara asta, Villa v Sheffield şi City v Arsenal, adevărata revenire se va produce în uichend.

Cum titlul este deja o formalitate – Liverpool mai are nevoie de 6 puncte în cele 9 meciuri rămase – atenţia se va muta pe locurile de UCL (şi prin extensie la cine se va alege cu premiul cel mic, UEL) şi lupta pentru retrogradare.

UCL: nu mai puţin de 6 echipe se vor lupta pentru ultimul loc de UCL. Asta dacă socotim că Leicester îşi poate păstra avansul de 5 puncte. Dar dacă dau chix în prima etapă atunci vom avea 7 trupe pentru 2 locuri. Acerb!

La mijlocul clasamentului avem un pachet de 5 trupe care mai trebuie să culeagă o mână de puncte pentru a-şi asigura rămânerea în prima ligă şi impresia mea este că vor trage acum tare (şi în funcţie de program) pentru ca finalul să îi prindă relaxaţi, rotind jucători.

Jos, avem 6 echipe în 8 puncte şi doar 3 locuri salvatoare. Va fi interesant, mai ales că, aşa cum stau lucrurile în acest moment, doar West Ham are cele mai multe meciuri directe cu adversarele din zonă: 3. Restul trupelor vor fi nevoite să aducă majoritatea punctelor din meciuri cu trupe mai bine plasate şi interesate de părţile superioare ale ierarhiei.

WH are un avantaj, să vedem dacă îl vor fructifica. Din punctul de vedere al programului sunt favoriţi să rămână şi la anul în Premier League.

Cum vor fi cele 9 etape de Premier League

Uitându-ne la Bundesliga vedem un trend interesant: de unde procentajul victoriilor pe teren propriu era de ~43% înainte de pandemie, după reluare avem ceva în jurul a 20%. Odată cu spectatorii s-a cam dus şi avantajul terenului propriu. EPL are 45% procent al victoriilor pe teren propriu, să vedem unde ajunge după 5 etape.

La goluri marcate Bundesliga şi-a păstrat media de 3+ goluri per meci dar au apărut victoriile la scoruri – şi diferenţe – mari. În acest moment EPL are o medie de 2.72 goluri per meci. Aş zice ca partea post pandemie va avea media mai spre 3, dacă nu chiar peste 3.

Game on, lads!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.