2019 Women’s World Cup: SUA a confirmat

0

Deşi era dată ca principală favorită (mai mult pentru faptul că juca pe teren propriu), Franţa nu a reuşit să treacă de sferturile de finală ale FIFA Women’s World Cup 2019, fiind scoasă chiar de viitoarele campioane mondiale, favoritele din totdeauna a minutulsiscorul.ro: Alex Morgan şi colegele.

Este al patrulea titlu mondial luat de naţionala feminină de fotbal a USA, al doilea consecutiv, americancele dominând fotbalul feminin cum o făcea cândva Brazilia în cel masculin.

Finala a fost, în ciuda golurilor puţine, un meci excelent, peste multe meciuri de la World Cup 2018, de exemplu. A fost primul meci de la acest turneu final în care SUA nu au condus la pauză, olandezele ţinând meciul strâns cam o oră.

Rapinoe e deschis balul transformând un penalty, pentru ca 8 minute mai târziu Rose Lavelle să facă 2-0, scorul final. Lavelle e de altfel, noul star al fotbalului feminin american, o tânără de 24 de ani care a ieşit pe locul 3 în clasamentul celor mai bune jucătoare de la acest mondial (Rapinoe a luat primul loc, Lucy Bronze pe cel de-al doilea).

Încă o chestie despre Lavelle: golul marcat de ea a fost cel de-al 26-lea al americancelor, record de goluri marcate la o Cupă Mondială. Precedentul era de 25 🙂

În opinia noastră, O’Hara a fost de departe cheia de boltă a jocului americancelor, o jucătoare completă care a dictat ritmul şi a oferit siguranţă în defensivă. Nu a mai prins a doua repriză a finalei dar contribuţia ei de-a lungul turneului este masivă. “Buldozerul”, cum o alintă cei de la SBNation.

Trei jucătoare şi-au împărţit prima poziţie a clasamentului golgheterelor, Rapinoe, Morgan şi Ellen White marcând câte 6 goluri.

Au revoir, France!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.