Brazilia a reuşit. Copa America 2019, la final

0

Fără “starleta” Neymar, Brazilia a reuşit să câştige Copa America la fix 100 de ani de la prima ediţie, câştigată tot de ei. Brazilienii au acum 9 trofee în total şi 5 câştigate pe teren propriu (toate!) astfel că Tite poate continua ca antrenor al naţionalei.

Ironic, chiar înlocuitorul lui Neymar a fost cel care a tranşat finala cu Peru (3-1), cu un gol şi o contribuţie majora la al treilea: Everton, apărut de nicâieri, aruncat în luptă după ce înlocuitorul iniţia al lui Neymar (Neres) a cam feştelit-o în primele două meciuri.

Everton a profitat de şansă şi a cucerit titulul de golgheter al competiţiei plus Man of the Match al finalei.

“Cine ar fi crezut că Everton va fi titular în finală şi, mai mult, va fi omul meciului?” zise Tite după vreo două guri de şampanie. Chiar, cine ar fi crezut?

Favoriţi clar, brazilienii au început moale, stresaţi de miza partidei şi de presiunea Maracanei. Peruanii, care o luasera dur pe coajă în grupă, au încercat să se apere mai spre mijlocul terenului. De aici a ieşit şi primul gol, Jesus a făcut o cursă pe dreapta şi a centrat perfect pentru Everton.

Părea un meci uşor dar Guerrero a băgat spaima în gazde când a egalat în minutul 44. Golul, singurul primit de Brazilia, l-a făcut pe peruan golgheterul all-time al Copei America (dintre jucătorii în activitate).

Din fericire pentru Tite, Jesus a reuşit un şut bun în al treilea minut de prelungiri a primei reprize şi Brazilia a intrat la pauză cu un avantaj minim.

În minutul 70, Jesus a fost eliminat şi teama iar şi-a făcut loc în sufletele brazilienilor. Peru a încercat să urce mai mult dar valoarea le-a tot pus piedică.

Iar pe final, Everton a fost faultat în careu, Richardson nu a ezitat şi Brazilia v Peru s-a terminat 3-1.

Adeus Brazil!

foto deschidere: Victor R. Caivano—AP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.