2019 Women’s World Cup: optimi de finală

0

Mondialul feminin a ajuns la faza optimilor de finală, meciurile încep azi cu Germania v Nigeria şi Norvegia v Australia.

Cum a fost în grupe

Anglia, Franţa, Germania, Olanda şi USA au terminat faza grupelor neînvinse. Dintre ele, SUA şi Germania încă nu au primit gol, americancele realizând un record de goluri marcate, 18!

Opt din cele 16 echipe calificate sunt din Europa, doar una din America de Sud (şi aia de pe locul III). Nu e ca la băieţi…

O calificare în extremis a reuşit Camerunul, care a reuşit să marcheze în al cincilea minut de prelungiri astfel reuşind să treacă peste Noua Zeelandă şi Argentina în clasamentul lucurilor 3.

Apropo de Camerun: pentru prima oară în istorie avem două echipe din Africa în optimile unei Cupe Mondiale: Nigeria şi Camerun.

Tabloul optimilor

Mai jos aveţi tabloul optimilor, de departe cel mai interesant meci va fi duminică, de la ora 22.00: Franţa v Brazilia. Principala favorită vs o forţă a fotbalului feminin care a cam şchiopătat la acest turneu final.

Alt meci încins va fi Norvegia v Australia, două trupe care au mers foarte bine în preliminarii şi sunt cam de acelaşi nivel.

Azi, 22 Iunie
Germania vs Nigeria (18:30, Grenoble)
Norvegia vs Australia (22:00, Nice)

Duminică, 23 Iunie
Anglia vs Camerun (18:30, Valenciennes)
Franţa vs Brazilia (22:00, Le Havre)

Luni, 24 Iunie
Spania vs USA (19:00, Reims)
Suedia vs Canada (22:00, Paris)

Marţi, 25 Iunie
Italia vs China (19:00, Montpellier)
Olanda vs Japonia (22:00, Rennes)

Pronosticul Minutul şi Scorul

Franţa rămîne favorita la câştigarea trofeului deşi eu încep să am din ce în ce mai multe îndoieli. Vor reuşi să maximizeze aportul terenului propriu?

Altfel, le vedem în sferturile de finală pe SUA, Franţa, Germania, Olanda, Anglia, Australia, Canada şi China.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.