2019 Women’s World Cup, prima rundă

0

S-a jucat prima tranşă de meciuri a Women’s World Cup 2019 şi, cu excepţia unei mici surprize, lucrurile au fost în grafic.

Cu o medie de 3.2 goluri pe meci, pare că această Cupă Mondială a debutat în forţă, doar că 13 din cele 38 de goluri marcate au fost date de SUA, Thailandei. Fără ele, tot rămânem cu o medie de peste 2 goluri per meci, ceea ce nu e chiar rău.

Favoritele au început bine

SUA, Brazilia, Olanda, Germania, Anglia şi Franţa au prestat la nivelul aşteptat (SUA chiar au dat în clocot!) şi par a avea prima şansă la optimi. Mini surpriza a venit de la Australia care a pierdut în extremis meciul cu italiencele. Apropo, Australia era văzută ca o posibilă surpriză a acestei Cupe Mondiale (un dark horse, cum ar spune englezul).

Franţa, văzută principala favorită mai ales datorită terenului propriu, a demolat Coreea de Sud cu un joc excelent şi pare că gazdele nu se bazează numai pe suporteri în cursa lor spre titlul mondial. Henry, marcatoarea ultimului gol, a făcut un meci aproape perfect.

Interes mare

Deschiderea turneului a atras peste 45.000 de spectatori în tribune, un debut bun al competiţiei. Brazilia v Jamaica a fost de asemenea, sold out, până şi Anglia v Scoţia a strâns peste 13.000 de spectatori!

FIFA a anunţat că s-au vândut peste un milion (!) de bilete până acum şi că 12 meciuri sunt deja sold out (printre ele fiind finala şi semifinalele). E bine.

Să mai notăm că meciul SUA v Thailanda a spart câteva recorduri: cele mai multe goluri marcate de o echipă într-un meci de Cupă Mondială (fete ori băieţi), cea mai mare diferenţă de goluri la un meci de Cupă Mondială şi numărul cel mai mare de jucătoare pe lista marcatorilor: 7.

Alex Morgan conduce clasamentul golgheterelor, după “manita” aplicată asiaticelor, iar Formiga e cea mai bătrână jucătoare la un Mondial (41, titulară în meciul cu Jamaica). Nu, Marta nu jucat.

Game on!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.