Ultima etapă a Grupei F, World Cup 2018

0

O grupă ce părea liniştită s-a transformat într-una în care inclusiv echipa cu 0 puncte după două etape are şanse să se califice. Subţiri, e drept, dar sunt acolo (Coreea bate la două goluri Germania, Mexic bate Suedia -> Mexic şi Coreea merg mai departe).

Coreea de Sud v Germania

Krooooooooos, un fel de tooooor, s-a auzit din peluza germană la sfârşitul a 90 de minute de chin. La fel ca în înfrângerea cu Mexic, germanii au dominat meciul cu Suedia de la un capăt la celălalt dar naivitatea defensivei conduse de “dom’ Profesor” şi sterilitatea atacului condus de Reus erau cât pe aici să îi trimită pe nemţi acasă.

Boateng e suspendat, probabil Low va miza pe Hummels deşi omul e mult sub nivelul cu care ne-a obişnuit. Rudy are nasul spart şi s-ar putea să rămână pe bancă, Gundogan fiind o variantă bună de înlocuitor (să nu ne surprindă Low cu Goretzka).

Coreenii au reuşit să marcheze un gol în cele două meciuri şi mai au de doi bănuţi speranţe la optimi. Un joc destul de anost, bazat pe “totul către Son Heung-Min” nu putea aduce mai mult.

Victoria Germaniei nu e pusă la îndoială dar rămâne de văzut când va veni ea şi dacă nu cumva Son Heung-Min va produce deranj într-o foarte fragilă defensivă germană.
Embed from Getty Images

Mexic v Suedia

Or fi având ei 6 puncte dar jocul prestat de mexicani e unul extrem de sărăcăcios şi previzibil. Cu Germania au prins o contră din eroarea lui Hummels, cu Coreea au stat la cutie şi i-au lovit pe asiatici cu contratacul.

Au nevoie de un egal pentru a fi siguri de calificare şi e contextul perfect pentru ei: nu mă aştept să urce în atac, rămân la planulor de joc: contraatacul.

Nu ştiu care e atmosfera în vestiarul suedezilor dar sper că şi-au revenit după şocul din finalul meciului cu Germania.

Cred că va fi un meci aprins, cu Suedia presând uşor (să nu cunva să rămână descoperită în faţa lui Chicharito şi Lozano). Dacă marchează, cred că mexicanii sunt out de la World Cup 2018.
Embed from Getty Images

(sursă foto deschidere).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.