2%.

0

Aşa începe komunicatul oficial de pe site-ul clubului: “Echipa de handbal a Clubului Sportiv Municipal București, campioana României și câștigătoare a EHF Champions League în 2016, a debutat cu o înfrângere în noul sezon al Ligii Campionilor. CSM București a pierdut duminică, 12 septembrie, în deplasarea cu Team Esbjerg, scor 21-22.” (sursa)

De remarcat referinţa la trofeul din 2016 în contextul unei înfrângeri în 2021. 🙂

Vorbim aici de un club de handbal care are un buget de 15-16 milioane de lei, uşor peste 3 milioane de euro pe an. Ăştia fiind banii plătiţi de primăria Bucureşti, bani publici. Dar la care se mai adaugă banii din sponsorizări, aţi spune. Da, 200.000 de euro de la ultimul partener. Ştiu că ceilalţi 3 plăteau (mai plătesc?) 300.000 Euro împreună.

Team Ebsjbeg e o trupă dintr-un oraş cu un pic mai mult de 70.000 de locuitori, a cărei echipă de handbal feminin are un buget sub cele peste 3 milioane de euro luate de CSM din bani publici.

Însă bugetul lor este format în proporţie de 80% din sponsorizări, 18% din alte venituri comerciale (bilete, evenimente, drepturi TV) şi … 2% din bani publici.

2%, adică undeva sub 60.000 de euro.

Dacă vă întrebaţi cum e cu căldura în Esbjerg, cu apa caldă etc, vă întrebaţi degeaba. Noi suntem mândri că ajungem în sferturile de finală ale EHF Champions League.

Chiar, cât la sută din bugetul multiplei campioane europeane este asigurat de Primăria Gyor?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.