Champions League 2021-2022: Ziua 2

0

Băieţii tineri au detonat bomba serii de ieri în Champions League, meciul de la Sevilla a stabilit un record – 4 penalty-uri în prima repriză, Bayern nu i-a dat nicio şansă Barcelonei, Juve şi-a mai ridicat moralul. În rest, business as usual.

Grupa A

Manchester City, PSG, Brugge, RB Leipzig

Caftul va fi unul “petrolifer” în această grupă. Cele două extensii ale sondelor din golf se vor lupta pentru prima poziţie. Brugge şi Leipzig şi-au setat azimutul pe UEL, îi dau favoriţi pe nemţi.

Manchester City v RB Leipzig. Motorul lui Pep a tuşit de două ori în debutul sezonului dar odată ce spaniolul a suflat în jicloare turaţia s-a reglat. La 5-0, scor cu care a trecut de Arsenal şi Norwich, dublă completată de un mai modest 1-0 pe terenul lui Leicester. Ca idee, în ultimele 3 meciuri oficiale pe teren propriu Man City a dat câte un 5-0. RB Leipzig a început prost sezonul (1 victorie şi 3 înfrângeri) şi par că încă nu sunt conectaţi la competiţie. Ultima oară când au fost în Anglia au luat 2-0 de la Liverpool. Penultima oară 5-0 de la United. Le va fi greu diseară.

Brugge v PSG. Un meci de încălzire pentru francezi, un meci de rodaj pentru Messi. Dacă va juca. Sigur că Brugge se va urca pe pereţi pentru a scoate ceva din meci dar mă tem că francezii nu se vor întrebuinţa prea tare pentru cele trei puncte.

Grupa B

Liverpool, AC Milan, Atletico Madrid, FC Porto

Abia asta e o grupă a morţii! Nici duşmanii declaraţi ai vreunei echipe nu ar fi putut alege cu atâta acurateţe acest line-up. Patru trupe destul de apropiate ca prestaţii (un bonus pentru englezi şi spanioli) se vor înfrunta pentru primele 2 locuri. Nici una dintre ele nu se gândeşte la UEL, nu acum cel puţin. E un fel de all in pe river.

Liverpool v AC Milan. Ehe, de câte ori aţi auzit “reeditarea finalei de la Istanbul”? 100 ori? 200? #atatsaputut. Klopp a sucit câteva mâini la spate şi a reglat atmosfera din lotul lui Liverpool, a mai tăiat din orgoliile jucătorilor. Chestiune care l-a costat mult în sezonul trecut. Debutul acestui sezon arată un Liverpool ceva mai liniştit, mai concentrat pe fotbal (3 victorii la 0, un egal cu Chelsea). Milanul a început şi el în trombă sezonul, 3 victorii din 3 meciuri, Giroud s-a integrat bine în echipă, Zlatan a revenit după accidentare. Va fi un meci dominat de Liverpool, să vedem cât de bine se închide Milanul. În cealaltă direcţie nu ştiu ce va fi, dacă Diaz prinde o zi bună înseamnă că Virgil va asuda din greu.

Atletico Madrid v FC Porto. Simeone, antrenorul de 1 miliard de euro, nu vede altceva decât un relaxant 2-0. Şi contextul e bun, Porto a început sezonul bine dar meciurile din deplasare le cam dau bătăi de cap. Dacă nu baţi la Maritimo nu ştiu cum vrei să baţi la Atletico. Cu fiul risipitor reintegrat în primul 11, Simeone are o linie de atac care ar cam trebui să livreze acel 2-0.

Grupa C

Dortmund, Ajax, Sporting Lisabona, Besiktas

O grupă care se anunţă interesanta, cu Dortmund uşor favorită dar nu foarte departe de Ajax şi Sporting. La o adică şi turcii se pot implica în competiţie dacă le ies paşii pe teren propriu.

Besiktas v Borussia Dortmund. Turcii sunt campionii en-titre şi liderii la zi ai campionatului turcesc. În cele 4 meciuri jucate încă nu au luat gol, par că aplică reţeta lui Oli. Ceea ce nu putem spune despre nemţi, a căror apărare e şvaiţer (9 goluri primite în 4 meciuri). Noul antrenor al nemţilor, Marco Rose, ar vrea să repete – măcar! – performanţa de anul trecut (sfert finalistă) şi pentru asta ar cam trebui să facă punct / puncte în deplasări. Batshuayi şi Pjanic sunt punctele forte ale turcilor şi de la ei se aşteaptă tonul. Ar trebui ca până la urmă nemţii să se impună dar ţinând cont de slaba defensivă a nemţilor cred că vom vedea ceva goluri.

Sporting v Ajax. Ambele sunt campioanele sezonului trecut, ambele au ajuns direct aici. La fel, ambele au început relativ bine sezonul 2021-2022, Ruben Amorim continua să facă o treabă bună la Sporting iar deja experimantatul Ten Haag nu are probleme în liga olandeză. Diseară avem un meci pe care niciuna dintre combatante nu îl vrea, mai întâi, pierdut pentru că există posibilitatea reală ca Dortmund să facă 1, 2 paşi greşiţi. Sporting are nişte probleme de lot (Coates e absent, Inacio, Goncalves, Tomas incerţi) aşa că va fi un meci greu pentru gazde. Ajax ar putea profita, nu m-ar mira să plece cu toate punctele.

Grupa D

Inter, Real Madrid, Şahtior, Sheriff Tiraspol

În mod normal nicio problemă pentru Inter şi Real, chit că ambele nu prestează foarte bine în acest debut de sezon. Ucrainienii şi transnistrenii vor trage pentru UEL şi va fi interesant duelul dintre ele. Nu dau şanse prea mare şerifilor dar va fi o dublă încinsă.

Inter v Real Madrid. Meciul serii, Real Madrid merge la Milano având în spate cele două victorii din sezonul trecut. Simone Inzaghi a început bine Serie A, cu două victorii concludente dar s-a împiedicat la Sampdoria, în uichend. Don Carlo a reuşit să treacă peste agitaţia de la club şi e pe primul loc în La Liga cu 10 puncte din 4 meciuri. Bastoni e dat accidentat la Inter aşa că mă aştept ca Inzaghi să intre cam cu acelaşi 11 cu care a intrat la Samp. Don Carlo, însă, are probleme ceva mai mari: Alaba, Kroos, Jovic sunt accidentaşi, Mendy, Ceballos nu au drept de joc, mai mult, Marcelo s-a accidentat la antrenamentul de luni. Fără aceste probleme de lot aş fi dat prima şansă Realului dar în condiţiile date s-ar putea ca Dzeko să îşi vadă numele pe tabelă. Inter ar trebui să se folosească de context şi să câştige toate cele trei puncte. Ar trebui.

Sheriff v Şahtior. Clar, lupta pentru locul de UEL. Şi mai clar, ucrainienii au experienţa necesară să scoată 6 puncte din această dublă. Cât de greu le va fi vom vedea în primele 15 minute ale meciului. Să nu uităm că şerifii au pe cingătoare numele lui Zagreb şi Steaua Roşie Belgrad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.