Semifinalele Champions League 2020-2021

0

După patru sferturi cât de cât animate avem semifinalele Champions League 2020-2021: PSG v City şi Real vs Chelsea. “Semifinala petrodolarilor” şi semifinala…

Ce am văzut în sferturi:

PSG v Bayern. De la ieşirea din grupe PSG a jucat 8 reprize. În doar una (1!) a arătat ca o trupă de semifinale de UCL. În restul de 7 a fost, în cel mai bun caz, uşor sub nivelul adversarei. Barca şi Bayern îşi plâng ocaziile pierdute dar franţujii au fost de un cinism incredibil (mai puţin a doua repriză a returului cu Bayern când au ratat din toate poziţiile). E drept, Bayern a jucat dubla cu PSG fără mulţi dintre titulari aşa că pentru Neymar and co ar fi trebuit să fie ceva uşor. Nu a fost, nemţii chiar şi fără o grămadă de titulari au dominat liniştit meciurile şi doar lipsa unui vârf mai înfipt a făcut ca Neymar, Di Maria şi restul să se bucure de parcă ar fi câştigat UCL… Vine Pep, unde sucul de mere funcţionează brici, lotul e intact, aşa că finala de anul trecut ar putea fi o performanţă de neegalat. Nu discut despre mojiciile de la final, e în nota acestei echipe surogat. Dar e de citit ce a spus Pep despre viitoarea adversară din UCL.

Chelsea v Porto: Fără istoric, nimic de remarcat în afară de siguranţa şi claritatea pe care a adus-o Tuchel la Londra. Chelsea s-a schimbat un pic de când neamţul a preluat mandatul de la Lampard, în bine. E cam sub radar acum dar e o trupă tare. Porto nu a avut nicio şansă.

Real Madrid v Liverpool. Zizou a avut o săptămână de vis: victorie cu Liverpool, victorie cu Barcelona, egal la Liverpool – înseamnă trecut pe 2 în La Liga (în faţa Barcelonei) şi calificare în semifinalele UCL. Meciul tur mi-a adus aminte de un clasic Gloria Bistriţa v Ceahlăul în care fundaşii oaspeţilor se întrec în a face meciul (şi victoria gazdelor) mai interesant, mai spectaculos. Păcat că Jurgen nu a avut plăcerea să urmărească acel clasic al fotbalului românesc. În retur am văzut un Liverpool toothless, vorba spaniolului. Ceva ocazii, ceva presiune dar nimic notabil. Real nu a fost mult peste prestaţia din optimi dar se vede că a fost îndeajuns pentru un Liverpool aflat la “sfârşit de ciclu”, cum ar spune un antrenor.

Manchester City v Borussia Dortmund. Pe tot parcursul dublei, Dortmund a dat impresia că ar putea scoate ceva mai mult decât două înfrângeri. Dincolo, City a dat impresia că nu prea a luat în serios dubla şi a folosit un minim de resurse pentru a trece în semifinale. Oricum, Pep şi ai lui trec printr-o perioadă de graţie şi nu era Dortmund echipa care să pună “on hold” acest traseu. Nu acest Dortmund. Dominare totală a englezilor, nici un moment în care să pun la îndoială calificarea lor (nici măcar atunci când Dortmund egalase scorul la general).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.