Semifinalele Europa League 2020-2021

0

Competiţia asta a avut două poveşti frumoase (trebuia, nu?): Slavia Praga şi Dinamo Zagreb. cele două trupe mici care s-au luat la trântă cu “titanii” şi au ajuns la un pas de semifinale. Nu ştiu de ce poveste nu a mers mai departe, măcar cu o protagonistă…

AS Roma v Man United şi Arsenal v Villareal sunt semifinalele Europa League 2020-2021.

Ce am văzut în sferturi:

Manchester United v Granada. Fără istoric, trupa lui Ole se află pe un trend descendent, până şi Pogba şi-a găsit locul, Granada de abia mai ţine ritmul cu suita de meciuri. Rezultate simetrice (2-0) după două meciuri care au fost controlate cu lejeritate de britanici.

Arsenal v Slavia Praga. Cum ziceam, povestea era să meargă mai departe, la Londra meciul terminându-se 1-1 mulţi crezând că ceferistul ne va livra dramă şi un sărac la “masa bogăţeilor”. Emery nu a fost impresionat, a strâns câteva şuruburi şi ai lui aveau 3-0 până să se dezmeticească cehii. Calificare meritată a lui Arsenal, parcurs excelent al Slaviei. End of story.

Villareal v Dinamo Zagreb. Aici, spaniolii au fost mai nepăsători la poveste. 1-0 în tur, 2-1 în retur, scurt, fără comentarii. Pe alocuri, croaţii au dominat meciul dar asta face parte din MO-ul spaniolilor.

AS Roma v Ajax. A fost o dublă frumuşică, cu italieniii ceva mai pragmatici în tur (2-1) şi cu olandezii ceva mai visători pe parcursul celor două manşe. În retur italienii au sperat că pot păstra avantajul şi pe parcur să dea lovitura dar olandezii au ieşit ceva mai hotărâţi după pauză, au dat gol şi au mai avut încă unul anulat. Cu speranţa reaprinsă, Ajax s-a aruncat în atac oferindu-i lui Dzeko şansa să egaleze şi să trimită Roma în faţa lui Man United.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.