UCL şi UEL: Bilele (Altintop şi Clichy) au decis

0

Dacă la UCL nu exista vreun dubiu – oricum ai fi învârtit bilele tot meciuri tari ai fi avut, la UEL avem două trupe cu noroc: Arsenal a luat Slavia, Villareal pe Dinamo Zagreb.

Acu’, dacă e să ne uităm că Slavia a scos, clar şi fără dubii, pe Leicester şi Rangers nu ştiu ce atmosferă e în vestiarul lui Arsenal 🙂

5 echipe din Anglia, 3 din Spania, 2 din Germania şi câte 1 din Italia, Portugalia, Franţa, Olanda, Cehia, Croaţia. Eclectic!

Sferturile Champions League

City v Dortmund. În acest moment nu este grad de comparaţie între jocul celor două echipe. City mătură tot, Dortmund de abia scoate egaluri pe la Koln. City în semifinală.

Porto v Chelsea. Port a scos Juvele lui Ronaldo şi se poziţionează ca o trupă ce pune probleme serioase adversarilor. Chelsea e sub vraja lui Tuchel şi cred că aceasta mai ţine un pic, cât să-i scoată pe portughezi. Chelsea în semifinală.

Bayern v PSG. PSG a scos Barcelona, indeed, dar după doar o repriză de fotbal. În rest, bătrânul Messi şi mai tinerii lui coechipieri au fost la nivelul trupei lui Poche. Mă întreb cam la ce nivel vor fi Lewa, Muller, Sane… Bayern în semifinală.

Real Madrid v Liverpool. Realul a trecut de Atalanta dar italienii au părut nişte puşti uzi că se văd cu Benzema. Eh, alde Mane, Salah, Thiago nu au probleme din astea, mare lucru ca Liverpool să nu treacă cu două victorii. Liverpool în semifinală.

Semifinalele UCL 2020-2021: Bayern Munchen v Manchester City şi Liverpool v Chelsea.

Sferturile Europa League

Granada v Man United. Spaniolii sunt debutanţi şi au trecut nu foarte uşor de o trupă subţire (sorry, Ole!). Cu titlul pierdut, cei de la MU vor UEL – orice ban în plus e bine primit pe seceta asta. Mă aştept ca MU să termine dubla încă din tur. Man United în semifinale.

Arsenal v Slavia Praga. Cehii trăiesc cele mai frumoase momente din istoria clubului şi, pentru ei, pauza competiţională pică prost. Arsenal mai are de 2 bani speranţă să prindă Europa din campionatul intern aşa că mă aştept ca Arteta să schimbe focusul pe această competiţie. Arsenal în semifinale.

Ajax v Roma. Cea mai intensă şi (sperăm, frumoasă) semifinală. Ambele trupe au trecut la pas de optimi, ambele mai degrabă atacă decât să se apere. Foarte echilibrată, merg pe AS Roma în semifinale.

Dinamo Zagreb v Villareal. Croaţii au trecut în sferturi doar pentru că alde Kane şi Jose i-au cam luat de sus. Mă îndoiesc că Villareal va face aceeaşi greşeală aşa că Villareal în semifinale mi se pare evident. Hype-ul trece aşa cum a apărut.

Semifinalele UEL: Man United v AS Roma şi Villareal v Arsenal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.