Champions League 2018-2019: Ziua 18

1

Trendul început săptămâna trecută – câte o “remontada” pe seară – văd că a rămas valabil şi săptămâna aceasta. Cum Bayern v Liverpool e 50/50, privirea ne cade pe Barca v OL.

Bayern Munchen v Liverpool

După meciul tur, Liverpool şi-a exersat apărarea pe terenuri străine şi a avut parte de parteneri interesanţi: câte un 0-0 atât la Manchester cât şi la Everton, semn că Herr Jurgen are un plan clar în minte.

De cealaltă parte, Kovac a reuşit să îi ajungă în clasament pe cei de la Dortmund la capătul a trei victorii, înscriind 12 goluri şi primind doar unul. Pare, deci, că şi Herr Niko are planul bătut în cuie.

It’a a huge one tonight, too.

Robben rămâne accidentat, Muller şi Kimmich sunt suspendaţi, Coman şi Alaba sunt în grafic din punct de vedere fizic. Liverpool are tot lotul la dispoziţie, doar Keita e dat incert. Vestea bună pentru ei e că a revenit stâlpul apărării, Van Dijk.

Deşi pare că acel 0-0 din tur e avantajos pentru Bayern, momentul în care vine acest meci e unul delicat, Kovac având ceva probleme în linia defensivă şi la mijloc. Lipsa lui Kimmich naşte o dilemă: dom’ profesor Boateng sau Rafinha în dreapta? Rămân Sule şi Hummels titulari, ca în tur, sau iese Sule şi începe cu perechea cu care a început cu Wolfsburg (Boateng – Hummels)?

Mai sus, lipsa lui Muller cred că va duce la mutarea lui Gnabry în dreapta pentru ca Ribery să intre în stânga. Numai că e neclar dacă francezul rezistă un meci întreg, mai ales unul care se anunţă a fi istovitor prin felul în care joacă adversarii. Altfel, triada Martinez – Thiago – Rodriguez va fi pe teren, la fel şi Lewa.

Singura schimbare pe care Klopp o va face va fi urcarea lui Fabinho în linia de mijloc, acolo unde-i este locul. În rest, Liverpool poate alinia tot ce au ei mai bun.

Meci de care pe care şi mă aştept ca Liverpool să atace în valuri în primele minute, se ştie că Bayern atunci are probleme de coordonare. Însă Jurgen are ceva amintiri neplăcute cu Allianz aşa că dacă nu vor reuşi să marcheze în debut, va schimba pe modulul “focul la ei”.

Kovac are dureri de cap cu defensiva şi cred că va cere triadei amintite mai sus să fie cu ochii pe Salah-Mane-Firmino. Însă prezenţa (posibilă) lui Ribery mă face să cred că agresivitatea pe faza ofensivă va fi mai mare decât de obicei.

Deşi aseară nu ne-a ieşit, păstrăm pronosticul pentru meciul tare al serii şi mergem pe O1.5 & O9.5 cornere @ 2.13.

Prietenii de la Mia San Mia Iaşi au publicat echipa, se pare că dom’Profesor rămâne pe bancă, backup pentru centru sau dreapta.

Barcelona v Olympique Lyon

În tur se întâlnea o echipă care nu prea avea rezultate pe teren propriu cu una care nu prea dădea satisfacţie în deplasări. Şi a fost 0-0, fair enough.

Acum, se întâlnesc o echipă invincibilă pe teren propriu (29 de meciuri fără înfrângere, 26 victorii şi doar 3 egaluri) cu una care a performat binişor în deplasările UCL (doar 2 înfrângeri în ultimele 10 meciuri).

25 de şuturi a expediat Barcelona în meciul tur, toate fără urmări pe tabelă. Lipsa de eficacitate din tur a lăsat câteva semne de întrebare şi o oarecare senzaţie de nesiguranţă: dacă luăm gol repede?

Valverde, la conferinţa de presă: dacă nu marcăm, mergem în prelungiri (…) Sunt sigur că OL va încerca să marcheze.

Rafinha e accidentat (sezon terminat), Dembele şi Vermaalen sunt incerţi. Dacă Dembele nu prinde, atunci Coutinho ar putea intra în ceea ce ar fi unul dintre ultimele lui meciuri la Barcelona (starea lui a fost subiect de discuţie la conferinţa de presă).

Vestea bună pentru francezi e că Fekir e disponibil după absenţa din tur. Sunt ceva semne de întrebare la Marcelo dar se pare că va fi titular.

Nu cred că Valverde va avea nevoie de artificii tactice, o Barcelona în modulul “normal” e tot ce vom vedea. Genesio, în schimb, ar trebui să scoată ceva din joben, e singura lui şansă în acest meci. Şi are cu cine să încerce ceva, Fekir e la un nivel foarte bun şi mă aştept să facă un meci mare. Vom fi cu ochii pe Depay, ar avea ceva de lucru pe partea lui, mai ales că Roberto/Semedo nu sunt cei mai disciplinaţi jucători pe care îi ştiu.

În mod normal, Barcelona nu ar trebui să aibă probleme în a-şi asigura locul din sferturi. OL or fi ei prolifici în deplasări dar Messi şi gaşca sunt în stare să marcheze oricât e necesar pentru calificare.

Barca & BTS @2.2 e alegerea noastră.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.