Champions League 2018-2019: Ziua 13

1

It’s a huge one tonight, zice This Is Anfield şi tind să îi cred: Liverpool v Bayern Munchen e meciul serii, una dintre cele mai aşteptate întâlniri din această fază de Champions League.

Liverpool v Bayern Munchen

O singură înfrângere pe teren propriu are Liverpool în acest sezon (17 meciuri) şi aia venită în Cupa Angliei, competiţie la care Klopp a renunţat încă de la debut (ca şi la FA Cup). Mai mult, are 14 victorii şi doar două egaluri, un parcurs aproape perfect.

De altfel, calificarea în optimile UCL au câştigat-o “acasă”, 9 puncte din 9 posibile. Singurele.

Probleme mari de lot pentru Klopp, Van Dijk e suspendat, şi dacă Lovren (incert) nu reuşeşte să intre atunci îl vom avea pe Fabinho lângă Matip. Semne de întrebare mai sunt şi la Alexander-Arnold, Firmino şi Shaqiri. Totuşi, Liverpool a avut pauză o săptămână înaintea acestui meci aşa că măcar pe unii dintre cei enumeraţi ar trebui să îi vedem pe teren.

Bayern a început bine 2019, cu 4 victorii, un egal şi o înfrângere şi par a fi depăşit mini criza din noiembrie. Unde mai pui că Dortmund s-a cam împiedicat în ultimul timp aşa că bavarezii sunt iarăşi cu o mână pe titlul din Bundesliga. Problema lor este apărarea, în fiecare meci din acest an primidn măcar un gol.

Morarul nostru favorit e suspendat, Robben accidentat, dom’ Profesor Jerome nu e pe lista cu jucători. Frank a venit la Liverpool direct din Franţa, proaspăt tătic, mă aştept ca determinarea lui să fie undeva pe la 150%.

Bayern este coşmarul lui (cele mai multe meciuri pierdute cu ei) dar are bafta că Bayern nu e chiar în cea mai bună formă şi mai au şi probleme în defensivă. Mai mult, trupa lui e pe val, aşa că ar mai putea echilibra balanţa.

Contestatul Kovac a minimalizat prestaţia slabă a lui Bayern din uichend (3-2 la Augsburg) asigurând fanii că jucătorii erau cu gândul la Mane şi Firmino, nu la Cordova şi Gregoritsch.

Defensiva e punctul forte a lui Liverpool dar tocmai omul cheie de acolo lipseşte. Aşa că Herr Jurgen are o mare problemă: într-un fel joacă Mane când Virgil îi ţine spatele, altfel când e posibil să fie deranj în apărare.

Contrar trendului, mă aştept la un meci strâns – Klopp ştie că e vulnerabil şi nu prea vrea să rişte acum, Kovac e mulţumit cu un egal (eventual cu goluri). M-aş plasa în partea de jos a liniei de 2.75.

Olympique Lyon v Barcelona

Să ne uităm un pic la câteva rezultate recente: 2-1 cu PSG, 2-2 cu Man City (după 2-1 în Anglia). Fără înfrângere în această ediţie de UCL (dar şi fără victorie pe teren propriu după trei de 2-2), OL promite să ne ofere – să-i ofere lui Messi –un meci mare.

Barca e renumită pentru dificultăţile pe care le are la meciurile din deplasările UCL, plus, suntem în februarie (Pep ştie!). Sezonul trecut a scos greu un 1-1 la Chelsea, în 2017 a luat un 0-4 de la PSG.

Fekir e suspendat – asta e o mare lovitură pentru francezi – şi cred că îl vom vedea pe Depay în locul lui. Altfel, nu sunt probleme deşi Denayer şi Ndombele sunt daţi incerţi.

Barca are doar o singură problemă de lot, Umtiti, care va fi înlocuit de Lenglet.

Ambele marchează şi over 2.5 pare un safebet.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.