Champions League 2018-2019: Ziua 12

0

Ajax v Real Madrid

Ajax este echipa care revine în optimile UCL după 13 ani, Real Madrid este echipa care are 16 participări consecutive în această fază a competiţiei. Cam mare diferenţa de experienţă.

La momentul tragerii la sorţi, dubla părea echilibrată, cu un Ajax în formă şi un Real într-o perioadă de căutări. Unde mai pui infernalul program care se prefigura pentru februarie, cu o posibilă (de acum certă) dublă cu Barca în cupă, meci la Atletico, cu Barca etc

Acum, Ajax-ul trece printr-o perioadă mai delicată, două victorii în ultimele cinci meciuri (unde mai pui o înfrângere ruşinoasă la Feyenoord, 2-6) în timp ce Realul a reintrat în formă, Solari a reuşit să se facă înţeles şi Barcelona şi Atletico încep să nu se mai simtă singure acolo sus.

Nici o problemă importantă de lot pentru Ajax, la fel şi pentru Real Madrid, Llorente fiind singurul absent.

Un meci cu o favorită clară, mergem pe Real marchează cel puţin două goluri.

Tottenham v Borussia Dortmund

Meciul serii e la Londra, unde Poche trebuie să şurubărească serios la maşinăria lui Spurs care se prezintă la meci fără două piese importante: Kane şi Dele Alli.

Absenţa celor doi e o pierdere mare pentru gazde şi cred că va lua ceva şi din spectacolul la care ne aşteptam.

Spurs sunt în revenire de formă – 3 victorii în ultimele 3 meciuri, cu 6 goluri marcate – Dortmund sunt într-o uşoară cădere – 3 egaluri în ultimele 3 meciuri, cu 5 goluri primite – aşa că sunt premise pentru un meci “agitat”. Mai mult, ambele trupe au un stil asemănător, cu accelerări în ultima treime, lucru ce ne-ar putea oferi un meci cu goluri şi mult suspans.

Ca idee: în precedentele 4 meciuri dintre cele două s-au marcat minim 3 goluri, iar în trei dintre întâlniri au marcat amândouă.

Dar: fiind fără Kane şi Dele Alli, cred că Poche va alege prudenţa şi va intra mai defensiv decât de obicei, încercând să împingă deznodământul dublei peste 3 săptămâni, în meciul de la Dortmund. Nemţii sunt la rândul lor îngrijoraţi de şvaiţerul din apărare aşa că parcă Under 3 devine interesant (de altfel e o cotă în cădere accentuată, de la 1.73 la 1.6).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.