Champions League 2018-2019: Ziua 11

2

A venit februarie, reîncepe UEFA Champions League, competiţia care ne interesează în mod deosebit.

Începem light, cu un AS Roma v Porto – una dintre cele mai echilibrate optimi – şi Man United v PSG – una dintre cele mai aşteptate optimi.

AS Roma v Porto

Semifinaliştii din sezonul trecut primesc una dintre cele mai în formă echipe din UCL. Portughezii a terminat grupa neînvinşi (5-1-0), cu 15-6 golaveraj. Cu o medie de 1 gol pe meci, având adversare Schalke, Galata sau Lokomotiv, am putea spune că portughezii se bazează mai mult pe atatc decât pe apărare.

Nici cu italienii nu ne este ruşine, au terminat grupa pe 2, cu 11-8 golaveraj, dar 5 din cele 8 goluri le-au luat de la Real Madrid.

Forma de moment e subţire în ambele tabere: Roma are doar 2 victorii în ultimele 5 meciuri (şi un 1-7 luat în cupă de la Fiorentina!) cu menţiunea că ultimii care au luat toate cele trei puncte de la Roma au fost cei de la Real (4 victorii şi două egaluri în cele 6 meciuri jucate pe teren propriu).

Porto are, la fel, doar două victorii în ultimele 5 meciuri dar au un palmares excelent în deplasări: ultima înfrângere e la Benfica, în octombrie 2018.

Roma nu se poate baza pe portarul titular (Olsen), Under e dat incert. Porto nu are nici un vârf titular disponibil (Aboubakar şi Marega).

Trend-ul în piaţă e că ne aşteaptă un meci spectaculos, cu un over clar. M-aş plasa împotriva curentului şi mă aştept la un meci strâns, cu ambele trupe mai atente să nu ia gol decât să se arunce în atac. Dzeko de la gazde şi Soares (înlocuitorul lui Aboubakar) sunt oamenii de urmărit: victoria echipelor lor depinde de cât de bine se vor descurca în careul advers.

Manchester United v PSG

Meciul serii, deşi imediat după tragerea la sorţi nu cred că era cineva care să parieze un 10 euro pe echipa, atunci, lui Mourinho.

2 luni mai târziu şi un Ole Gunnar Solskjaer şi iată că lucrurile s-au mai nuanţat. Unde mai pui că pentru meciul tur PSG vine fără vedetele Neymar şi Cavani (mai lipseşte şi Rabiot, din motive personale, motiv de mare bucurie pentru mijlocaşii lui United), iar Man United e în toiul unei serii de excepţie: 10 meciuri, 9 victorii şi doar un egal.

Gazdele nu au probleme de lot (nu recente, oricum) şi Ole are pielea de găină la gândul că se vede cu campionii Franţei. Cred că e mai mult de curtoazie, snopul păstorit de Tuchel mai are de demonstrat şi altceva decât victorii cu Amiens şi Lorient…

Un meci interesant, englezii trebuie să demonstreze că revenirea de formă e o chestie durabilă, francezii că sunt o trupă care nu stă neapărat în Neymar şi/sau Cavani.

United şi O1.5 e propunerea noastră.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.