EURO 2020 – tragerea la sorţi

0

În câteva ore ne aflăm adversarele din grupa de calificare la EURO2020. După “reuşita” campanie din UEFA Nations League, naţionala României a căzut în a patra urnă valorică. 

Şi dacă Federaţia (sau antrenorul / jucătorii) nu ştiu să calculeze un golaveraj, a venit UEFA cu câteva precizări la condiţiile tragerii la sorţi, una parcă pusă cu mâna pentru naţionala noastră.

Astfel, ţările gazdă beneficiază de o prevedere care spune că doar două dintre ele pot fi într-o grupă. Aşa că am scăpat de perechi de genul Spania – Anglia, Italia – Olanda, Germania – Spania samd. 

Asta, bineînţeles, dacă vom reuşi imposibilul şi vom avea stadioane gata la ora începerii turneului. Căci tare mă tem că undeva anul viitor vom fi scoşi de pe lista ţărilor organizatoare…

Reguli peste reguli

Altfel, UEFA a mai introdus două reguli / excepţii: una ţine de distanţă şi alta de riscul de îngheţ / zăpadă. La fel, nu pot fi mai mult de două perechi (fie ţări îndepărtate, fie cu risc de iarnă grea) aşa că, încet – încet, cred că putem afla grupele înainte de tragerea la sorţi.

Risc şi eu un pronostic: Portugalia, Germania, Turcia, România, Kazahstan.

Nu ştiu delegaţia României dar dacă Piţi şi/sau nea Puiu nu fac parte din ea… şansele noastre la o grupă bună se apropie de 0. 🙂

Oricum, ochii pe Dublin. După ajutorul primit de la UEFA, poate avem iarăşi noroc la o tragere la sorţi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.