Champions League 2018-2019: Ziua 7

0
Meciul serii e la Milano – sper ca Inter să fie mai echipă decât a fost în tur – Porto ar putea să îşi asigure calificare, Simeone ocheşte răzbunarea.

Grupa A

Dortmund merge la Madrid pentru a-i da şansa lui Simeone să se revanşeze pentru cea mai drastică înfrângere suferită vreodată de când e el antrenor la Atletico. Un egal i-ar califica pe nemţi dar mă tem că Favre şi ai lui îi vor face figura lui Simeone şi de data asta. La Monaco se tranşează soarta locului III şi francezii sunt într-o situaţie cam disperată: rezultatele nu s-au îmbunătăţit, clasarea pe loc retrogradant e încă de actualitate. Belgienii sunt în grafic şi dacă nu se întâmplă ceva deosebit cu francezii atunci mă aştept ca ei să plece cu măcar un punct.

Grupa B

Ne dă meciul serii: Inter v Barca (fără Messi). Spuneam data trecută că Inter ar putea scoate ceva pe Nou Camp dar m-am înşelat: timoraţi de spanioli, italienii au jucat cam cum joacă Dinamo zilele astea şi au fost depăşiţi lejer. Diseară, cu spectatorii în spate, ar trebui să ţină piept lui Suarez. Mai ales că o înfrîngere ar reduce semnificativ distanţa între ei şi Spurs (e de aşteptat o victorie lejeră a oamenilor lui Pochettino).

Grupa C

Spre deosebire de concetăţenii de la Inter, oamenii lui don Carlo s-au dus cu tupeu maxim la Paris şi au avut mai tot timpul meciul în mână, Neymar părând a fi un jucător aproape obscur (ca să nu mai vorbim de Mbappe…). Aşa că acum, Napoli are o şansă bună să se desprindă de PSG şi să aibă prima şansă la calificare. Pentru asta trebuie să învingă, şi deşi pare dificil eu am încredere în şiretenia lui Don Carlo. Felul în care PSG a câştigat meciurile dintre etapele de UCL ar fi un motiv în plus. DNB pe gazde ar trebui să fi de ajuns. Liverpool merge la Belgrad şi mă tem că sârbii nu prea au şanse: Klopp are nevoie stringentă de toate punctele şi va tura opelul la maxim.

Grupa D

Schalke a fost echipa mai bună la Istanbul şi pare că e pe un trend pozitiv; Galata e în pierdere de viteză, chit că au scos un 2-2 la Fener (locul 15 în SuperLig). Dacă nu asistăm la vreo minune, nemţii ar trebui să se impună (ştiu că Schalke stă prost acasă dar uitaţi-vă la parcursul turcilor în deplasările de UCL). Schalke -1 ar trebui să nu producă emoţii. Porto îşi poate câştiga locul în optimi (în cazul în care Galata pierde în Germania) iar adversarul din seara asta e unul care îi face misiunea mai uşoară. În tur fost 3-1 dar nu aş lua acest rezultat ca reper. Victorie scurtă pentru portughezi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.