Champions League 2018-2019: Ziua 6

0

Trei meciuri interesante – Dortmund v Atletico, Barca v Inter şi PSG v Napoli – plus câteva echipe care îşi joacă existenţa în grupe (vezi Spurs). Ar trebui să fie o seara interesantă.

Grupa A

Dortmund v Atletico e primul meci al serii, primul din dubla care va stabili ordinea în această grupă. Ambele au bătut Monaco şi Brugge fără prea multe probleme (mai puţin Atletico care a trebuit să se întrebuinţeze un pic pentru a trece de belgieni).

Duse sunt vremurile în care mai bine spargeai cu pumnul un bloc de granit decât să dai un gol defensivei lui Simeone! Atât Monaco cât şi Brugge le-au dat câte o boabă, asta în timp ce Dortmund încă nu a luat gol în Champions League.

Nemţii sunt în continuare pe un trend excelent – doar 3 egaluri în cele 11 meciuri oficiale jucate pănă acum-, Atletico are o prestaţie şovăitoare: au doar o înfrângere dar o suită mult prea lungă de egaluri.

Favre are toate şansele să-l bată pe Simeone şi cred că o va face.
Embed from Getty Images

În Brugge v Monaco se tranşează locul III al grupei. Cum Monaco e cu un picior în Ligue 2, mă aştept ca nivelul lor de interes pentru EL să fie la nivelul mării. Un meci închis dar dacă se marchează relativ repede cred că sărim de 3 goluri, per total.

Grupa B

Odată cu necazul lui Messi s-a deschis o portiţă pentru Tottenham: cu 0 puncte după două meciuri (şi cu Inter şi Barca la 6 puncte) şansele lui Spurs la calificarea în optimile UCL erau la fel de mari ca cele ca inflaţia să fie doar 4%.

Dar cum Barcelona făra Messi e ca nunta fără lăutar, o dublă victorie a Interului ar aduce Spurs la egalitate cu Barca înaintea ultimelor două meciuri din grupă (în condiţiile în care iau 6 puncte de la PSV). Greu, dar nu imposibil.

Altfel, Inter e pe val – şapte victorii consecutive, cu un joc foarte exact şi la obiect – Barca trece de la o înfrângere la Leganes, la o victorie la Londra, la un egal cu Bilbao etc. Acum, şi fără Messi, şansele lor la victorie s-au cam subţiat. Inter +1 e cotat în jur de 2, nu văd cum aţi putea pierde banii.
Embed from Getty Images

Meci de totul sau nimic la Eindhoven: olandezii simt că ar putea trece de englezi în lupta pentru locul III, ai lui Pochettino încep să spere la o (ipotetică) calificare în optimi. Spurs pleacă favoriţi dar să nu uităm că Inter a câştigat aici (2-1) datorită unei erori defensive a olandezilor. Meci cu goluri.

Grupa C

Ne aduce al treilea meci al serii, PSG v Napoli (de altfel, această grupă ne aduce în fiecare etapă câte un meci al serii).

Rezultate amestecate în această grupă, rezultate care au dus-o pe Napoli pe locul I, momentan. Diseară merg la Paris ca să confirme că, fie egalul de la Belgrad, fie victoria cu Liverpool, a fost un accident.

PSG e, alături de Juve şi Dortmund, una dintre cele mai în formă echipe din Europa: o singură înfrângere (cea de la Liverpool) în cele 13 meciuri oficiale jucate în acest sezon. Tuchel i-a ţinut pe bancă pe Neymar şi Meunier în uichend şi a anunţat că Veratti joacă diseară.
Embed from Getty Images

Insigne pare că nu e fit, Simone Verdi asemenea – astea ar fi singurele probleme pentru don Carlo. Va juca la fel cum a jucat cu Liverpool, probabil.

PSG pleacă favorită şi cred că până la urmă se vor impune. Mă aştept şi la câteva goluri, Napoli are forţa să treacă de o defensivă ceva mai permisivă (cum e cea a lui PSG).

Liverpool trece printr-o perioadă mai delicată – 1 victorie şi două egaluri în ultimele 5 meciuri – dar ar trebui să ia toate cele 3 puncte. Cât de uşor le va fi, doar Salah şi Mane ştiu.

Grupa D

Lokomotiv par a-şi mai fi revenit după înfrângerea la limită cu Schalke şi în seara asta îşi joacă existenţa în grupă: victoria e singura opţiune aşa că mă aştept să stea la cutie o perioadă în aşteptarea unui contraatac. Porto ştie că celelalte două contracandidate au câştigat cu ruşii, aşa că orice punct pierdut aici o pune în dificultate (vezi cât de greu au câştigat cu turcii de la Galata). Meci strâns, puţine goluri.
Embed from Getty Images

Schalke are ceva probleme de lot aşa că mă gândesc că egalul este scopul acestei deplasări la Istanbul. Turcii sunt imbatabili pe teren propriu în acest sezon (5 victorii şi un egal, 2 goluri primite) dar în ultimele meciuri au fost cam ameţiţi. Dacă se intră cu egal la pauză atunci aşa se termină. Nici una dintre cele două nu are de ce risca prea mult.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.