Champions League, la jumătatea grupelor

0

Primele 3 meciuri s-au dus. Pentru unele trupe s-a conturat calificarea, pentru altele nici UEL nu mai e de actualitate. Pentru altele, cu pretenţii de optimi de UCL, s-a deschis lupta pentru EL.

Dortmund, Juve şi Barcelona confirmă faptul că sunt printre cele mai în formă echipe din Europa şi au 3 victorii din 3 meciuri, cu 8-0, 6-0, respectiv 10-2 golaveraj.

Dezamăgirea acestei prime părţi este, de departe, Tottenham, cu doar un punct colectat. Să le dăm nişte circumstanţe, au avut două meciuri în deplasare.

    • Chiar, când a mai luat-o Atletico cu 4-0? 390 de meciuri are Simeone la Atletico, dar ruşine ca asta nu a mai păţit. Dortmund a tranşat grupa după numai 3 meciuri, 9 puncte, nici un gol primit.

  • Mă uitam la această conferinţă de presă şi nu poţi să nu observi nervii şi frustrarea lui Poche după acel 2-2 cu PSV: “it wasn’t enough, it wasn’t enough! (…) That is the reality.”
  • Napoli se dovedeşte a fi ceva mai mult decât un jolly jocker şi până acum a încurcat serios calculele PSG-ului. Mai mult, don Carlo ocheşte calificarea, meciul de acasă cu PSG fiind (aproape) decisiv. Liverpool e în pole-position pentru calificare.
  • Lokomotiv a jucat degeaba aceste prime trei meciuri dar păstrează ceva şanse pentru locul III. Porto şi Schalke par a se desprinde, cu Porto având un program ceva mai lejer.
  • La fel şi AEK, tot zero puncte în grupa lui Bayern. Sau a lui Ajax? Pe 7 noiembrie Benfica îşi joacă calificarea acasă, cu Ajax. La Amsterdam au pierdut în prelungiri, acasă vor trebui să bată.
  • Deşi pare încinsă, grupa lui Man City s-ar putea termina chiar din a patra etapă: în cazul în care atât City cât şi OL bat, cărţile sunt făcute.
  • Realul a trăit periculos după înfrângerea de la Moscova, dar victoria la limită cu Plzen i-au urcat pe 2. Nu cred că se mai pune problema calificatelor, ordinea lor va fi stabilită la Roma, pe 27 noiembrie. Asta dacă plecăm de la premiza că s-au terminat surprizele.
  • Chiellini şi Bonucci au predat o lecţie de defensivă marţi seara. Că sunt buni, spre excelenţi, fundaşi, se ştia. Că Mourinho va găsi un motiv să se plângă de ceva, orice altceva care nu-l implică, la fel, se ştia. Ce nu ştiam e că Mourinho nu ştie ce să facă cu jucătorii avuţi la dispoziţie. Altfel, Juve domină autoritar ultima grupă de Champions League iar Valencia a devenit un adversar redutabil pentru Man United în lupta pentru locul II.

Vă las cu o fotografie:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

A great coach and above all a wonderful man. Taught me so many things inside and outside the pitch. Great to see you in good shape, Boss!

O postare distribuită de Cristiano Ronaldo (@cristiano) pe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.