Suedia v Elveţia, optimile World Cup 2018

0

După ce a lăsat acasă Olanda şi Italia, Suedia a scăpat şi de Germania, iar Elveţia a ieşit neînfrântă din grupa ei (Brazilia, Serbia, Costa Rica) deşi nu prea a convins.

Suedezii au fost tari în grupă şi dacă nu era “covrigul” lui Kroos ar fi ieşit neînvinşi. Oricum, după o încălzire cu Coreea, a urmat un meci de foc cu Germania (pe care l-au gestionat foarte bine) şi au încheiat cu o coridă în care Mexic a fost pe post de taur.

Sistemul de joc este un 4-4-2 clasic, aşa au jucat în primele două meciuri. La fel au intrat şi în meciul cu Mexic dar mi s-a părut că Toivonen a jucat ceva mai retras decât în precedentele meciuri, un fel de 4-4-1-1. Singura modificare făcută de Andersson în primul 11 este titularizarea lui Lindelof începând cu meciul împotriva Germaniei (l-a înlocuit pe Jansson).

Au o singură problemă de lot, Larsson, dar Svensson este gata să intre titular.
Embed from Getty Images

Elveţienii au început bine World Cup 2018, ţinând la respect o echipă a Braziliei cam buimacă. Meciul cu Serbia a fost greu pentru ei, conduşi încă din debut s-au întrebuinţat serios pentru a egala şi au avut baftă pe final când au înscris golul victoriei (Shaqiri, prelungiri). Ultimul meci a fost ciudat, ştiau că şansele să depăşească Brazilia la golaveraj erau mici dar s-au chinuit să termine la egalitate cu Costa Rica. Unde mai pui că şi-au pierdut şi doi titulari pentru meciul de azi, Schar şi Lichtsteiner primind galbene.

Jumătate de linie defensivă out, dilemă între Seferovic şi Gavranovic – Petkovic are la ce se gândi. Zuber a confirmat dar are probleme medicale, Embolo ar putea intra din nou titular.
Embed from Getty Images

Meciul

Absenţele elveţienilor sunt importante şi mă tem că impactul lor asupra jocului va fi mare. Mai mult, Suedia pare pe un trend ascendent în timp ce Elveţia e într-o oarecare pierdere de viteză. Un meci strâns, cu suedezii favoriţi la calificare, în opinia noastră.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.