Brazilia v Mexic, optimile World Cup 2018

0

Fără Coutinho, Brazilia ar fi avut emoţii mari în grupă. Nu-i vorbă, şi cu el le-a trecut glonţul pe la ureche în meciul cu minionii din Costa Rica.

Traseul Braziliei: un egal echitabil cu Elveţia, un 2-0 cu Costa Rica scos în minutele de prelungire şi un ceva mai clar 2-0 cu Serbia. Neconvingător, la fel ca jocul prestat de Neymar şi ai lui. Ei tot ne asigură că a fost încălzirea şi că de acum, după ce au suflat în jicloare, o să vedem adevărata faţă a Braziliei. Primii care ridică capota sunt mexicanii.

Tite a conservator, a jucat doar 4-3-3 şi singura modificare făcută în primul 11 a fost înlocuirea lui Joao Miranda cu Fagner (primul a prins titular în meciul cu Elveţia şi atât).
Embed from Getty Images

Mexicanii au scos un eroic 1-0 cu Germania (privind retrospectiv, acum nu mai pare chiar o aşa de mare victorie), au trecut la pas de Coreea de Sud dar şi-au luat o chelfăneală pe cinste de la suedezi.

Cu Germania le-a priit statul de underdog, mai tot timpul la peşteală, cu Coreea de Sud nu au avut practic adversar, dar problemele au venit cu Suedia. După ce au primit gol, nevoiţi fiind să atace, au arătat că sunt o trupă subţire. Suedia, care e o trupă bună dar nu strălucită, i-a desfăcut ca pe o conservă de ton, în mai puţin de 15 minute.
Embed from Getty Images

Osorio e la fel de conservator ca rivalul său de azi, acelaşi prim 11 în toate cele trei meciuri, singura schimbare fiind în centrul defensivei unde l-a folosit pe Ayala doar în primul meci şi apoi a mers cu Moreno. Cum Moreno e suspendat pentru partida de azi, îl vom vedea la treabă pe Ayala.

Meciul

Mexic va începe prudent şi va încerca să îşi valorifice statutul de underdog, ca în meciul cu Germania. Dar dacă brazilienii vor fi destul de buni să marcheze primii atunci mexicanii vor trebui, la un moment dat, să atace. Şi meciul cu Suedia ne-a arătat cum se comportă Mexic într-o astfel de situaţie.

Cred că vom vedea minim două goluri dar şansele Mexicului să treacă de Brazilia sunt ca cele ale Rusiei să treacă de Spania. Să vedem dacă în fiecare zi e duminică.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.