Brazilia v Belgia, sferturile World Cup 2018

0

Brazilienii au trecut ca prin brânză la acest Mondial, singurele probleme venind doar în primul meci, cu Elveţia. Meciul din optimi a fost la discreţia lor, nici măcar un moment mexicani nu au lăsat impresia că ar putea scoate un egal.

Casemiro e suspendat, va intra Fernandinho, Douglas Costa, Marcelo, Paulinho şi Danilo sunt incerţi.

Brazilienii par că şi-au terminat încălzirea şi sunt gata pentru “the real deal”. Forţa ofensivă e dincolo de orice îndoială – şi am văzut la golul lui Neymar că ea stă într-un joc colectiv, ghidat de “dirijor”- dar am ceva dubii apropo de defensivă. Mexic a avut câteva ocazii bune de a înscrie, semn că Miranda – Silva nu e chiar ceva de netrecut.
Embed from Getty Images

Belgienii au fost performerii optimilor revenind în 25 de minute de la 0-2 la 3-2 în faţa nefericiţilor din Japonia.

În ciuda revenirii au dezamăgit ca joc: au făcut o primă repriză aşa şi aşa, în care s-a văzut clar că o echipă organizată este cel mai mare duşman al lui Hazard şi De Bruyne, apoi au fot “curentaţi” de două ori de japonezi, odată pe contraatac, a doua oară cu un şut de la 20 de metri. Diversitate.

Revenirea a fost într-adevăr spectaculoasă dar să ţinem cont că ea a venit pe fondul sufocării asiaticilor şi, mai ales, pe fondul introducerii turnului de control, Marouane Fellaini. Spaţiu creat, presiune în careu, un gol marcat, cam ăsta e bilanţul lui în cele 16 minute jucate. Nu-i rău.

Nici o problemă de lot pentru Martinez – mă aştept să nu schimbe mai nimic în primul 11. Singura chestiune care poate intra în discuţie ar fi renunţarea la Mertens, urcarea lui De Bruyne în spatele lui Lukaku şi introducerea lui Dembele/Fellaini la mijloc. De Bruyne a fost şters în mijlocul liniei de patru, poate schimbarea poziţiei să îl facă mai eficient.


Meciul

Brazilia pleacă favorită şi mă aștept să încerce să ocupe mijlocul terenului încă din start.

Belgienii vor fi, pentru prima dată la acest Mondial, în poziția de underdog. Și dacă mă uit la contraatacul din prelungirile meciului cu Japonia nu aș zice că e o postură care îi încurcă.

Cred că vedem măcar două goluri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.