World Cup 2018, Grupa H: ¿Quieres bailar bambuco?

0

Avancronica World Cup 2018, Grupa H

  • 19 Jun 2018 – 15:00 Columbia v Japan (Mordovia Arena, Saransk)
  • 19 Jun 2018 – 18:00 Polonia v Senegal (Spartak Stadium, Moscova)
  • 24 Jun 2018 – 20:00 Japan v Senegal (Ekaterinburg Arena)
  • 24 Jun 2018 – 21:00 Polonia v Columbia(Kazan Arena)
  • 28 Jun 2018 – 17:00 Japan v Poland (Volgograd Arena)
  • 28 Jun 2018 – 17:00 Senegal v Columbia (Samara Arena)

De departe cea mai echilibrată grupă, toate cele patru combatante având şanse reale la locurile 1-2.

Columbia

Sfert finalista de acum 4 ani s-a calificat la limită la acest Mondial, terminând în genunchi grupa de calificare, “beneficiind” de faptul că Chile a pierdut cu Bolivia şi Paraguay!

E condusă de acelaşi Pekerman (venit din 2012) dar pare că generaţia actuală e cu o clasă sub ce a avut la dispoziţie în 2014. Bacca, Falcao, Cuadrado au trecut de 30, Jackson Martinez nu a mai prins – ca sa vă faceţi o idee, golgheterul Columbiei din preliminarii este James Rodriguez, cu 6 goluri.

Acum patru ani au fost în aceeaşi grupă cu Japonia (la fel, au prins grupă echilibrată) pe care au calcat-o în picioare cu un 4-1 spectaculos, marca Jackson Martinez.

Cum s-a calificat: locul IV în grupa sudamericană. Sistemul preferat: 4-2-3-1. Vedeta echipei: James Rodriguez (Bayern Munchen). De urmărit: Yerry Mina (Barcelona). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 46. Pronosticul nostru: Locul II în grupă.

Japonia

O trupă mediocră, calificată cu ceva noroc de pe prima poziţie a grupei de calificare. Acasă a mers şnur, cu excepţia unei înfrângeri de la UAE, în deplasări a fost cam subţire. Faptul că vedeta Kagawa a cam terminat-o cu fotbalul a avut un impact serios asupra performanţelor lor.

Anul acesta numai cine nu a vrut nu i-au bătut (de ex. Paraguay) aşa că nu mă aştept la ceva special pentru World Cup. Acum 4 ani au reuşit să scoată un egal cu Grecia, să vedem dacă anul ăsta depăşesc acest rezultat.

Cum s-a calificat: primul loc al grupei B asiatice. Sistemul preferat: 4-2-3-1. Vedeta echipei: Shinji Kagawa (Borussia Dortmund). De urmărit: Naomichi Ueda (Kashima Antlers). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 500. Pronosticul nostru: Locul IV în grupă.

Polonia

În afara de o sincopă ciudatâ în Danemarca şi un egal pe “artificialul” din Kazahstan, polonezii au zburdat în calificări. Nu sunt marcatori de poveste (deşi îl au pe Lewa) nu au o apărare de fier (au luat 14 goluri în 10 meciuri) dar au reuşit să câştige 8 din 10 meciuri.

Trupă solidă, Polonia e pe un trend ascendent în ultimii ani: aducerea lui Nawalka în 2013 fiind inspirată – polacii au un sfert de finală la EURO2016 – şi acum calificare la World Cup 2018 (ultima oară au fost la Mondiale în 2006).

Cum s-a calificat: primul loc al grupei E europene. Sistemul preferat: 4-4-2. Vedeta echipei: Robert Lewandowski (Bayern Munchen). De urmărit: Piotr Zielinski (Napoli). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 91. Pronosticul nostru: Locul I în grupă.

Senegal

16 ani au trecut de la ultima prezenţă a Senegalului la un Mondial. Atunci au făcut senzaţie ieşind pe locul II într-o grupă cu Danemarca, Uruguay şi Franţa. Au scos Suedia în optimi şi au pierdut cu Turcia în sferturi (gol primit în prelungiri). Erau vremurile lui El Hadji Diouf, Camara, Papa Diop etc.

Căpitanul de atunci e actualul antrenor al Senegalului (Aliou Cisse) iar în locul oamenilor de mai sus îi avem pe Sadio Mane, Koulibaly, Idrissa Gueye sau Keita Balde. O echipă plină de jucători de bază prin campionatele Europei, să vedem cât de maestru e Cisse în a face o echipă din 11 jucători. Că are de unde.

Cum s-a calificat: primul loc al grupei D africane. Sistemul preferat: 4-3-3. Vedeta echipei: Sadio Mane (Liverpool). De urmărit: Ismaila Sarr (Rennes). Cotă la câștigarea World Cup 2018: 200. Pronosticul nostru: şanse mari la locul II..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.