Naţionala României: Daum sub lupa lui Ştucan

0

Nici bine nu se răcise cafetiera de pe biroul lui Christoph Daum că GSP (sub semnătura lui Costin Ştucan) a publicat o investigaţie despre o presupusă reţea care a gravitat (şi poate mai gravitează) în jurul neamţului, cât acesta a fost antrenor al Naţionalei României.

Publicarea a venit fix când era “încoronat” Cosmin Contra şi pare oarecum în pripă, după ce Daum fusese demis la sfârşitul săptămânii precedente.

În mare, articolul documentează o relaţie de business/amiciţie între nişte personaje care s-au ciocnit cu Daum de-a lungul timpului. Pe final, Costin forţează nota speculând posibila existenţă a unei afinităţi a lui Daum pentru jucători impresariaţi de Pietro Chiodi (vă las să citiţi – dacă nu aţi făcut-o deja – cine este personajul respectiv), afinitate venită pe filiera personajelor amintite mai sus.

Circumstanţial şi fără nimic evident (nu, discuţiile private cu Hagi nu ţin loc de dovadă cum nici presupusul telefon către Rober nu e dovadă) mi se pare cam trasă de păr concluzia că Daum ar fi făcut loc la naţională unor jucători doar pentru că sunt impresariaţi de cineva.
Embed from Getty Images

Exemplu, citat din articol: “Numărul lor s-a dublat la prima acțiune a lui Daum și a ajuns după un an la 6 jucători convocați pentru dubla cu Armenia și Muntenegru. Una dintre explicații este titlul câștigat în această primăvară de Viitorul, însă forma jucătorilor crescuți de Academia Hagi a scăzut dramatic în ultimele luni.

Pai, “în ultimele luni” am jucat cu Armenia (1-0) şi am luat bătaie de la Muntenegrul lui Jovetic şi Savic. Şi din cei şase la care face referire Costin, patru (Tătăruşanu, Chiricheş, Benzar şi Marin) ar fi fost băgaţi până şi de Mourinho sau Klopp.

(foto de pe dw.com)

Previous articleEurobasket 2017: Slovenia, surpriza gigantică de sub coș
Next articleFotbal pe bitum
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.