Pe repede înapoi – S16/24

0

Așchia nu sare departe de trunchi, spune poporul român. Și cazul Covaliu tinde să-i dea dreptate. Ăl mic a început să livreze rezultate și ne-am bucura dacă îl va depăși pe Covaliu tatăl la palmares. Suntem siguri că și Covaliu Sr. se va bucura :). Cu 7 victorii consecutive, Vlad Covaliu a luat titlul de Campion Mondial la Sabie, juniori. Bine, surioara Amalia Covaliu e și ea în topul ierarhiilor la sabie (tocmai ce luase un bronz la europene).

Fără bani și cu niște legături cu Roman Abramovic, Vitesse Arnhem a fost depunctată sever (-18 puncte) și a luat drumul diviziei secunde. Bătaia mare e acum să primească licența, dacă nu v-a reuși acest lucru atunci probabil ne luam la revedere (cel puțin momentan) de la o echipă de tradiție a fotbalului olandez. 35 de ani a stat în prima ligă!

DFB a terminat contractul cu Adidas, Nike preluând acest contract începând cu 2027. Îmi aduc aminte că în 2007 Nike a oferit 500 de milioane de euro pentru 8 ani cu naționala Germaniei dar cei de acolo au decis să rămână fideli concernului local. 2024 a adus o schimbare de optică și vedeți aici mai multe detalii.

Duminică am avut ceea ce va rămâne în istorie ca cea mai mare răsturnare de scor din istoria semifinalelor de FA Cup. 3-0 in min 70 pentru Man United, 3-3 în minutul 90. Un meci ”interzis cardiacilor” cum s-ar titra prin presa sportivă :). Mă folosesc de moment pentru a semnala o schimbare majoră în această competiție: din turul III, de când intră în competiție echipele de EPL nu vor mai exista rejucări. Motivul este aglomerarea calendarului competițiilor europene iar pentru asta liga a trebuit să plătească niște bani frumoși

UCL, UEL, UECL: după niște sferturi de finală de vis avem semifinalele UCL: Bayern v Real Madrid și PSG v Dortmund. Ordinea favoritelor e Real, PSG, Bayern, Dortmund. Parcă ar merge un lay pe PSG.

În UEL avem OM v Atalanta & Roma v Leverkusen. Ordinea e Leverkusen, Atalanta, Roma, OM. În UECL avem Aston Villa v Olympiakos & Fiorentina v Club Brugge cu ordinea: Aston Villa, Fiorentina, Olympiakos, Club Brugge.

Din 12 semifinaliste de competiții europene avem 3 din Germania, 3 din Italia, 2 din Franța, și câte una din Anglia, Spania, Belgia, Grecia. Interesant de citit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.