Champions League 2023-2024: Ziua 24

0

Aseară, Spania a rămas fără două echipe în Champions League. Porn ite ca favorite, Barca și Atletico au sucombat aproape în același fel. PSG și Borussia Dortmund sunt primele două semifinaliste.

În seara asta aflăm și celelalte două, Real Madrid încercând să salveze onaorea Spaniei iar Bayern să îi ofere posibilitatea lui Harry să câștige un trofeu.

Bayern Munchen v Arsenal

”It’s all or nothing” spun cei de la Bayern Munchen și cam așa e. Dacă ies în seara asta din Champions League atunci sezonul lor este gata, pot merge în vacanță iar Tuchel la AJOFM Munchen. O situație aproape asemănătoare e și la Arsenal, cu singurele diferențe că 1. mai au ceva (puține) șanse la titlul EPL și 2. situația nu ar fi chiar nouă pentru ei (așa cum e pentru Bayern).

În tur, Bayern a început mai moale și Arsenal a profitat. Linia defensivă a nemților a continuat să joace la un nivel de avarie (au primit cele mai mici note) dar de la mijloc în sus au jucat bine, spre foarte bine, și au întors meciul, nelipsind mult să-l câștige. ”Axul central” (cum ar spune SIR Ilie Dumitrescu) nu a funcționat pentru Arsenal iar Kiwior a fost și mai slab (Sane a avut un meci bun în dreapta) așa că Arsenal se poate considera mulțumită cu acel 2-2. Dacă Arteta și ai lui nu își îmbunătășțesc prestația, atunci Allianz Arena va fi capăt de linie pentru ei.

Coman, Gnabry accidentați și Davies suspendat pentru Tuchel, Odegaard incert la Arteta. Despre dilemele lui Tuchel puteți citi aici.

Meci extrem de important pentru ambele trupe și presiunea este mare, în ambele vestiare. Doar că Bayern are trei victorii și un egal pe teren propriu în UCL și agenda eliberată. Arsenal a performat slab în deplasările de UCL (1/1/2) și multă tensiune pentru că, ce să vezi!, e din nou aprilie! 🙂

Bayern to qualify e varianta conservatoare, Bayern to win – cea normală. Muller to score, bineînțeles, mai ales că morarul nostru favorit va face 150 de meciuri de UCL pentru un singur club (dacă va prinde câteva minute). Ar fi al treilea jucâtor (Casillas 150 și Xavi 151), cu șanse bune să devină lider la finalul acestei campanii.

Manchester City v Real Madrid

Blockbuster-ul sferturilor, ”finala din sferturi” cum ar spune comentatorul tv, a ridicat tare sus ștacheta cu meciul din tur. Atât de sus că am impresia că în seara asta ne vom aminti de zicala ”la pomul lăudat…”

În tur a fost un meci haotic (vorba lui Pep) care a balansat dintr-o parte în alta mai ceva ca balanța unui vânzător de cartofi din Mercado Maravillas. Până la urmă cele două echipe au amânat verdictul pentru meciul retur, lucru ce îi convine lui Pep, ținând de performanțele echipei lui pe teren propriu, în general, și cu Real, în special.

În cele mai multe momente City a fost echipa care a condus jocul de la Madrid dar strategia lui Ancelotti (contraatacul) a funcționat cât de cât. Probabil nu se va schimba nimic în abordările tactice a celor doi manageri, e destul de puțin timp să schimbi, așa că diferența va fi făcută de reușite personale (vezi Foden sau Valverde).

Doar Stones e dat incert la City, Tchouameni suspendat pentru Real (și absențele de mai lungă durată, Courtois și Alaba). Rudiger – Haaland va fi din nou o pereche de urmărit, germanul făcând în tur un meci perfect de neutralizare a norvegianului. Dar nici Pep nu a stat cu mâinile în sân, Haaland a făcut un joc perfect fără minge. De văzut dacă KdB prinde minute în seara asta, netitularizarea lui în tur a venit ca o surpriză pentru Don Carlo.

Meci echilibrat, trupe puternice în orice compartiment, cu mențiunea că defensiva lui Real pare mai vulnerabilă per ansamblu. Dar nu de foarte puține ori am văzut că dacă se gripează ceva/cumva, atunci mașinăria lui Pep tinde să rămână blocată (vezi egalurile cu Arsenal dar mai ales cu o Chelsea în derivă).

City pleacă favorită și, da, cred că e foarte probabil să bată. Dar ca să ne ferim de proverbialul noroc al lui Don Carlo alegem un BTS & O2.5 sau, varianta un pic mai conservatoare, City Over 1.5.

Propunerile EBT

După o seară verde-verde, frații de la EBT ne propun ceva mai simplu:

BAY – ARS: Sub 26.5 suturi

CITY – REAL: Over 2.5 & BTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.