Champions League 2023-2024: Ziua 23

0

Returul sferturilor de finală UEFA Champions League ar trebui să fie cel puțin la fel de flamboaiant ca turul: toate cele 8 echipe au arătat că nu sunt rușinoase în fața porții iar în acest moment le mai despart doar 90 de minute de semifinale.

Barca v PSG

Cumva, toată lumea se aștepta ca în tur PSG să controleze jocul și să – cel puțin – nu piardă meciul. Doar că trupa lui Xavi a jucat extrem de bine și au reușit să devină favoriți la calificare.

PSG nu a jucat în uichend, exact invers față de tur (când Barca nu jucase în uichend). Vești bune pentru Enrique, Hakimi poate intra din primul minut și asta ar trebui să rezolve unele probleme defensive (vizibile în tur). Xavi nu se poate baza pe Christensen și Roberto (suspendați).

Deși domină autoritar competiția internă, PSG a pierdut la Newcastle și AC Milan în Liga Campionilor în acest sezon. De asemenea, au trebuit să revină pentru a scoate un egal, 1-1, la Dortmund. Nu e suficient pentru o vizită la Barcelona, unde oaspeții marchează puțin. Aș zice că Barca nu pierde meciul ăsta, ba chiar îl poate câștiga dacă pe final PSG e obligată să atace cu toate liniile. Barca -0.25 și/sau Under 3.5.

Dortmund v Atletico

Dortmund a plecat de la 0-1 în meciul tur după eroarea portarului. Și dacă spaniolii au dominat prima parte a meciului (și au făcut 2-0), Dortmund s-a trezit spre finalul primei reprize și apoi a dominat meciul până la final. Din fericire pentru ei au și marcat așa că au de recuperat un deficit de doar un gol în fața “zidului galben”. Și cum ATM e slabă în deplasări șansele ca nemții să treacă mai departe sunt destul de mari.

Bensebaini e accidentat, Haller e dat incert. Revine Malen, o veste bună pentru Terzic. La ATM, Lino e suspendat iar Depay e dat incert.

Dacă Dortmund va avea aceeași abordare ca în tur atunci va fi o formalitate pentru ATM. Dar mă aștept ca Terzic și jucătorii să schimbe felul în care se vor prezenta pe teren și cu cei 80.000 de suporteri în spate să îi pună la treabă pe oamenii lui Simeone. Experiența și, pe ici – pe colo, calitatea jucătorilor, sunt de partea lui ATM.

Dortmund to win sau, o variantă mai conservatoare: 1X & O1.5.

Propunerile EBT

Frații de la EBT merg pe câte două propuneri pentru ambele meciuri din seara asta.

Barcelona – PSG: PSG minim 14 suturi / Minim 6 cartonașe.

Dortmund – Madrid: Dortmund -1.5 cornere AH / Minim 5 cartonașe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.