Champions League 2023-2024: Ziua 22

0

Aseară am aflat ca sunt noi reguli de arbitraj în UEFA Champions League: dacă arbitrului i se pare că a fost o copilărie atunci nu fluieră nimic. Bănuiesc că vor fi mulți jucători care vor scânci pe teren pentru a beneficia de noile directive.

Altfel, am avut o seară de nota 10! Zece goluri marcate, răsturnări de situație în două meciuri excelente. Să fie ăsta trend-ul (și să vedem ceva asemănător și în seara asta) sau s-au consumat toate fisele aseară?

PSG v Barcelona

Doi antrenori spanioli care se cunosc foarte bine, două trupe care s-au tot văzut în UCL, un jucator care va deveni adversarul adversarilor de astazi, avem ingredientele unui meci pe cinste. Ceva în genul celui de aseară, de la Madrid.

Venirea lui Luis Enrique la PSG a transformat echipa în bine: de la circul ambulant de pe vremea lui Messi și Neymar într-o echipă care începe să fie luată în serios. Nu mai e cazul unor meciuri în care miza era să dea cu un gol mai mult decât cele câteva luate. PSG pare că are mai puține meciuri câștigate în sezonul ăsta dar e o echipă mult mai stabilă. Adevărat, s-au turat mai greu (vezi rezultatele din grupă) dar în 2024 merg ceas (14/5/0). Hakimi lipsește, în rest fără probleme recene.

Xavi, până să ajungă la Ajax, trebuie să rezolve forma din deplasare a Barcelonei. În grupe au scos doar o victorie la Porto, în rest înfrângeri. Adevărat, au scos un egal la Napoli în optimi dar cine mai e Napoli zilele astea… S-ar putea să-i vedem la lucru și pe Pedri, Christensen și de Jong, toți trei sunt dați ca refăcuți.

Barca nu a jucat în uichend iar, în replică, PSG și-a odihnit majoritatea titularilor în egalul cu Clermont. Deci premize bune pentru un meci cu un ritm alert așa că un O3 nu ar trebui să dezamăgească. Sau o variantă mai elaborată: BTS & Mbappe SOT & Gundogan 1+ faulturi.

Atletico v Dortmund

Atletico e performera optimilor după ce a scos una dintre cele mai în formă echipe din Europa. Greu, la penalty-uri, dar meritat. A fost un meci foarte bun făcut de trupa lui Simeone, o raritate în ultimul timp: are doar 4 victorii în ultimele 10 meciuri și nu a reușit să lege două victorii consecutive de la sfârșitul lui ianuarie. Hermoso lipsește, Depay e dat incert.

Dortmund e într-o formă cât de cât acceptabilă și nu a pierdut vreo deplasare în 2024 (5/3/0). În UCL a luat bătaie la Paris dar s-a revanșat la Milano și Newcastle iar în optimi au facut un 1-1 de salon la PSV (primul meci al dublei). Bensebaini lipsește dar nu pare a fi o mare pierdere.

Defensiva lui Atletico e un coșmar pentru fani (35 de goluri în 30 de meciuri de LaLiga, 8 în 8 în UCL) și mă aștept ca Dortmund să profite de poziționarea lui Witsel în centru defensivei de 3. Pe de altă parte, Dortmund a avut mai mereu probleme în deplasări, în unele meciuri a avut noroc cu carul când a venit vorba de defensivă. Un BTS și Dortmund +1.5 cred că nu e o problemă.

Propunerile EBT

După o seară verde prietenii de la EBT revin cu ceva simplu dar extravagant: Under 9.5 SOT la fiecare dintre cele două partide

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.