Champions League 2023-2024: Ziua 21

0

Gata, intrăm în faza fierbinte a Champions League 2023/2024. Și începem cu două meciuri tari de tot, cele mai tari (no offence pentru suporterii Barca).

Arsenal v Bayern Munchen

Nu se putea o situație mai diferită: Arsenal e pe primul loc în ultima parte a campionatului și au șanse reale la titlu, Bayern Munchen e la 16 puncte de Leverkusen și au pierdut titlul după mai bine de o decadă.

Știu că ați auzit că good old ‘Arry are 14 goluri în 19 meciuri împotriva lui Arsenal sau că Arsenal are un golaveraj de 14-1 în ultimele 6 meciuri. Sau că Tuchel nu mai stăpânește vestiarul și că Joshua are probleme de self esteem. Detalii interesante dar nu știu cât vor conta în economia celor 180+ minute.

Da, Arsenal e pe val dar nu unul de surfer. Puteți vedea asta în meciul cu Brentford (2-1 în min 86) sau în cel cu Porto (dus la penalty-uri). Bayern e derutată în acest moment dar uichendul a adus o clarificare necesară: a mai rămas doar un trofeu în joc și cam toate energiile și restul de mândrie bavareză se vor concentra acolo.

Fără probleme de lot pentru Arteta, Tuchel se bucură că începe să aibă o bancă mai lungă (au revenit Neuer, Coman, Pavlovic, Mazraoui, Sane).

Fanii Arsenal se bucură când văd o așa cotă pe favoriți, așijderea și cei de la Bayern. Casele îi văd favoriți pe britanici și pe undeva e normal. Doar că englezii nu prea au avut adversari puternici în UCL iar atunci când au avut s-au cam împiedicat (Porto).

Mergem pe BTS & O2.5 & Goretzka 1+ faulturi & Saka 1+ suturi. Și bineînțeles, Muller to score, pontul nostru atunci când joacă Morarul.

Real Madrid v Manchester City

Al treilea an consecutiv în care se întâlnesc în Champions League și cine a câștigat dubla (Real în 21/22, City în 22/23) a luat și trofeul. Alta tensione!

Realul controlează competiția internă și trec printr-o perioadă bună. Mai mult, îl au (spre deosebire de sezonul trecut) disponibil pe Jude Bellingham, speranța lor la trofeul UCL. City e ”in plasa” lui Arsenal și Liverpool și pândește momentul sprintului către un nou titlu de EPL. Vin după o serie de 25 de meciuri fără înfrângere – 21/4/0 – asta chiar și în condițiile în care Haaland a cam intrat în penumbră. Bine, cârmaciul de Pep a găsit repede un matelot care să preia greul, Foden făcând cel mai bun sezon al lui la City.

Courtois și Alaba rămân în tribune, la fel și Walker, Ake și posibil Gvardiol. Cam multe probleme defensive pentru Pep, de aceea mă aștept la un joc de mijloc (și) mai laborios, a ține mingea în acest meci nu mai e o chestiune de estetică sau tactică ci mai degrabă de make or break.

2-1 și 1-1 au fost precedentele rezultate pe Santiago și nu prea am motive să cred că nu vom vedea goluri în ambele porți și de această dată. Probabil Realul va juca tip arici, ”focul la ei”, City va testa apele și dacă e să iasă bine, dacă nu, nu, așteaptă returul. În condițiile în care City a luat gol în 7 din ultimele 10 meciuri de deplasare (inclusiv la Copenhaga) mă aștept ca și la Madrid să primească, Bellingham va dori să scoată maxim de la o defensivă mai rarefiată a britanicilor.

BTS & Bellingham SOT & Vinicius SOT & O7.5 cornere.

Propunerile EBT

Frații de la EBT s-au orientat pe ceva mai extravagant:

Real – City: sub 24.5 faulturi
Arsenal – Bayern: maxim 9 suturi pe poarta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.