Champions League 2023-2024: Ziua 12

0

În seara asta aflăm ultimele echipe calificate în optimile Champions League 2023-2024. Ochii pe Dortmund, Newcastle și Porto.

Grupa E: Atletico Madrid – 11, Lazio – 10, Feyenoord – 6, Celtic – 1

Atletico v Lazio. Chestiune de ordine: cine va câștiga grupa. Și noi zicem că Atletico, ne este greu să credem că oamenii lui Simeone vor pierde meciul pe teren propriu. Ce ne-a atras atenția a fost numărul de goluri marcate pe teren propriu de ATM: 14 în ultimele 5 meciuri. Adevărat, 6 odată dar și doar un 1-0. Mergem pe ceva mai complex: minim 8 cornere, minim 2 goluri și 1X.

Celtic v Feyenoord. Cam mare cota pe Celtic, până la urma urmei nu mai e nicio miză în acest meci iar olandezii vor veni la plimbare. 1X.

Grupa F: Dortmund – 10, PSG – 7, AC Milan – 5, Newcastle – 5

Dortmund v PSG. Un singur lucru știm sigur aici: Dortmund este calificată. PSG are nevoe de victorie ca să fie sigură de calificare, egalul nu îi ajunge dacă dincolo bate Newcastle. Grea misiune, deși Dortmund pare în vrie (fără victorie de 3 meciuri) nu cred că PSG are puterea să plece cu toate punctele. 1X.

Newcastle v AC Milan. Englezii joacă cu ochii la Dortmund, o victorie aici și Dortmund nu pierde înseamnă optimi de UCL pentru ei. But first thing first, trebuie să bată Milanul. Nu aș fi fost atât de sigur de victoria englezilor dacă Milan ar fi fost într-o formă decentă dar italienii nu prea mișcă în deplasări (1-2-2). Newcastle e destul de “nehotărâtă” dar cred că diseară se vor concentra ceva mai bine decât au făcut-o în ultimele 2 meciuri, de exemplu. 1 solist.

Grupa G: Manchester City – 15, Leipzig – 9, Young Boys Berna – 4, Steaua Roșie – 1

Steaua Roșie v Man City & Leipzig v YBB. Grupă fără probleme, calificatele se știu, atât în UCL cât și UEL. Vom avea meciuri de plăcere, se vor încerca jucători noi și promițători așa că vom merge pe BTS la ambele meciuri.

Grupa H: Barcelona – 12, Porto – 9, Șahtior – 9, Antwerp – 0

Antwerp v Barca. Barca are locul 1 asigurat dar trebuie să digere înfrângerea la liderul Girona, în La Liga. Antwerp a marcat în general în meciurile de acasă, de ce nu ar face-o și diseară. BTS.

Porto v Șahtior. Finala grupei, cine bate merge în optimi, egalul îi favorizează pe portughezi. Așteptările noastră ar fi ca Șahtior să încerce un meci ceva mai ofensiv, să se descopere din când în când, lucru care îi avantajează pe cei de la Porto. Odată ce meciul “avansează” oportunitățile pe contraatac vor fi mai dese și, în general, Porto nu iartă prea des. Porto -1 nu ar trebui să ne trădeze.

Propunerile EBT

Prietenii de la EBT au răspuns prezent și în această seară cu o listă interesantă.

Steaua Roșie – Manchester City: peste 4.5 cornere HT
RB Leipzig – Young Boys: YBB AH +2
Antwerp – Barcelona: sub 3.5 cartonase
Atl. Madrid – Lazio: sub 9.5 cornere
Celtic – Feyenoord: BTS & over 2.5
Dortmund – PSG: PSG minim 6 cornere
FC Porto – Shakhtar Donetsk: peste 5.5 cartonase
Newcastle – AC Milan: sub 5.5 cartonase

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.