Champions League 2023-2024: Ziua 9

0

Intrăm în ultima treime a fazei grupelor Champions League, moment numai bun pentru clarificarea unor situații. Din setul de azi vem deja două trupe calificate, ambele din grupa G: Man City și RB Leipzig.

Grupa E: Atletico Madrid – 8, Lazio – 7, Feyenoord – 6, Celtic – 1

Lazio v Celtic. Celtic nu a prea mișcat în această ediție de UCL, au doar un punct scos acasă cu ATM. Iar în deplasare nu au marcat, până acum. Lazio e imbatabilă pe teren propriu în ultimul timp dar are victorii relativ strânse. Ultima șansă pentru scoțieni, mă bazez pe ei că vor marca. Over 2.5.

Feyenoord v Atletico. Olandezii au doar varianta victoriei, în cazul unei înfrângeri (și a unei previzibile victorii a lui Lazio) se cam duc șansele de calificare. Atletico merge bine dar să reținem că au doar două victorii în ultimele șase deplasări. Ne așteaptă un meci încins,, agreabil, unde vom merge pe BTS.

Grupa F: Dortmund – 7, PSG – 6, AC Milan – 5, Newcastle – 4

AC Milan v Dortmund. Dortmund a început prost faza grupelor (înfrângere și egal) dar dubla cu Newcastle i-a propulsat pe primul loc al grupei. AC Milan a reușit o victorie mare cu PSG și rămâne cu șanse bune la calificare. Șanse care trebuie ajutate cu o victorie în seara asta. Chestiune mai greu de obținut dacă ne uităm la traseul recent al italienilor, în afară de victoria cu PSG nu prea au cu ce se lăuda. Și mai au și o listă lungă de accidentați. Dortmund nu pierde meciul ăsta.

PSG v Newcastle. An oil affair. Pe de o parte avem o echipă care are 6 victorii din 6 meciuri pe teren propriu cu 2 din 2 în UCL. De cealaltă parte avem o echipă cu o singură victorie din ultimele 6 meciuri din deplasare, cu nici una în UCL. Mai mult, fără gol marcat în deplasările din UCL. În tur a fost 4-1 pentru englezi, un afront grav pentru colegii lui Mbappe. Câteva absente în tabăra lui Enrique, o listă ceva mai lungă la Eddie Howe. În principiu, nu văd cum Newcastle ar putea scoate punct/puncte din acest meci, nu vă lăsați păcăliți de victoria cu Chelsea, a fost meci acasă și CHE a jucat slab. PSG -1, PSG -0.75 pentru cei mai conservatori. Sau PSG to win & Over 1.5.

Grupa G: Manchester City – 12, Leipzig – 9, Steaua Roșie – 1, Young Boys Berna – 1

Grupa asta și-a rezolvat problema principală, cine merge în Champions League. Mai rămâne problema secundară, cine merge în UEL.

Manchester City v RB Leipzig. Meci interesant, nu ca miză ci pentru faptul că se întîlnesc două echipe cu apetit ofensiv. City are 5 goluri luate în ultimele 2 meciuri și mă aștept ca și RB Leipzig să livreze un gol pe Etihad. Ceva în genul scorului din tur. City & BTS.

YBB v Steaua Roșie. Meci de totul sau nimic pentru ambele trupe. Cine bate merge în UEL, cine pierde rămâne acasă așa că mă aștept la prudență maximă. Însă odată marcat primul gol cred că vom avea scântei. 2-2 în tur, Steaua Roșie are avantajul golaverajului așa că sârbii vor fi cei care vor parca primii autobuzul. Mergem pe o variantă mai riscantă, BTS.

Grupa H: Barcelona – 9, Porto – 9, Șahtior – 6, Antwerp – 0

Barcelona v Porto. Ambele echipe sunt ca și calificate, Barca are cu Antwerp în ultima etapă, Porto acasă cu Șahtior. În mod normal meciul acesta decide doar ordinea în grupă. Barca continuă să arate o mare nesiguranță în defensivă care este “ascunsă” de o ofensivă puternică. Porto, pe de altă parte, e solidă în defensivă și va juca pe contraatac în seara asta pentru a exploata slăbiciunile defensivei spaniole. Gavi și Ter Stegen lipsesc de la gazde, nimic de dată recentă la oaspeți. BTS și aici, poate câștigă Barca dar Porto nu vin la plimbare.

Șahtior v Antwerp. Ucrainienii mai au o șansă la UCL (cine ar fi zis?) dar pentru asta au nevoie de 2 victorii, iar cea de a doua (aia de la Porto) să fie la măcar 3 goluri. Dar pentru UEL au nevoie de minim un egal, lejer de obținut ținând cont că în tur au bătut 3-2. Nu îi văd pe belgieni să scoată ceva din meciul ăsta. Șahtior -1.

Propunerile EBT

Prietenii de la EBT și-au aruncat ochii pe listă și au pentru noi câteva sugestii:

Lazio – Celtic: BTS
Shakhtar – Antwerp: sub 9.5 cornere
Milan – Dortmund: peste 9.5 cornere
Barcelona – Porto: Porto AH +1.5
Feyenoord – Atl. Madrid: Feyenoord peste 1.5 goluri
Manchester City – Leipzig: peste 3 goluri
PSG – Newcastle: Newcastle mai multe cartonase
Young Boys – Steaua Rosie: sub 5.5 cartonase

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.