Champions League 2023-2024: Ziua 3

1

Grupele A – D deschid săptămâna de UCL, meciul serii fiind la Napoli. Dar ne uităm și la Salzburg, Copenhaga, Berlin sau Milan.

Grupa A: Bayern Munchen, Copenhaga, Galatasaray, Manchester United

Copenhaga v Bayern Munchen. Danezii au livrat bine în meciul de la Istanbul și, în teorie, au prima șansă la locul III. Dacă nu mai sus. Bayern a jucat cam slab în meciul cu United însă par pe un trend ascendent, cu Kane preluând cu succes îndatoririle unui veritabil nr. 9 și cu linia din spatele lui fiind din ce în ce mai activă. Jelert (suspendat) și Dicks lipsesc de la danezi, Gnabry de la nemți. Vorba unui prieten, fan BM: ”Clasic: batem cu gol primit”.

Manchester United v Galatasaray. Criza de la Man United s-a adâncit odată cu înfrângerea de pe teren propriu (0-1 cu Crystal Palace). Cred că a fost prima oară când suporterii au fluierat atât echipa cât și managerul. Turcii au avut nevoie de câteva minute pentru a egala la 2 Copenhaga dar să notăm că au facut-o abia după ce danezii au rămas în 10. Cred că va fi un meci ”cu scrâșnituri”, între o echipă în criză și una nu cine știe ce valoroasă. Posibil o victorie scurtă pentru Man United, așă mergem un pic mai sus: MUN -1.

Grupa B: Arsenal, Lens, PSV Eindhoven, Sevilla

PSV v Sevilla. Deși i-am creditat cu ceva mai mult zvâc, olandezii s-au făcut de baftă la Arsenal. Ok, nu mă așteptam să bată dar au fost demolați cu 4-0. Sevilla s-a chinuit cu Lens în primul meci al grupei și nici cu forma din deplasări nu se pot lăuda. Le lipsește En-Nesyri dar nu cred că veneau la Eindhoven să atace în valuri. PSV to win.

Lens v Arsenal. O întâlnire care ar trebui să fie la discreția lui Arteta. Chit că după egalul de la Sevilla cei de la Lens au renăscut (2 victorii în ultimele 2 meciuri față de un singur egal în primele 5) nu cred să fie o problemă pentru Arsenal să plece cu toate cele 3 puncte. Arsenal & Over 1.5.

Grupa C: Braga, Napoli, Real Madrid, Union Berlin

Napoli v Real Madrid. Meciul acestei seri de Champions League. Ambele echipe în formă (adevărat, cu mici sincope, dar cine este perfect?). Într-un meci echilibrat detaliile contează și aici Napoli e în dezavantaj: lipsesc Rrahmani și Juan Jesus așa că Ostigard – Natan va fi perechea de fundași centrali. Realul începe să vadă la ochi jucătorii accidentați în debut de sezon, Vinicius și Alaba părând a fi capabili să joace 90 de minute. Real nu pierde în seara asta, RMA DNB nu ar trebui să producă emoții.

Union Berlin v Braga. Outsiderii între ei, cum ar veni. Berlin s-a ținut tare bine la Madrid și doar ghinionul a făcut să nu plece cu un punct de acolo. La fel, Braga a făcut un meci bun (acasă) cu Napoli și de asemenea tot ghinionul (autogolul) i-a privat de un punct. Union e în vrie, luna septembrie e o lună de uitat pentru ei: 5 meciuri – 5 înfrângeri. Dar dacă e să ne luăm după legea numerelor mari atunci vom merge pe victorie Union.

Grupa D: Benfica, Inter Milan, Real Sociedad, Salzburg

Salzburg v Sociedad. Austriecii sunt performerii primei etape cu acea victorie la Benfica. Nici cu Sociedad nu ne este rușine, ei au scos un egal acasă, cu Inter, după ce au dominat meciul. Ambele și-au păstrat forma bună așa că ar trebui să vedem un meci pe cinste. Over 2.5

Inter v Benfica. Nu știu care dintre cele două favorite e mai supărată după prima etapă: Inter că de abia a câștigat un punct sau Benfica pentru că a pierdut un meci considerat de 3 puncte? Singurele sincope ale lui Inter în acest sezon au fost acel egal la Sociedad și o ciudățenie de meci cu Sassuolo. Benfica are doar o înfrângere, cea cu Salzburg, și tocmai au bătut Porto. În aprilie, retur de sferturi, a fost un meci spectaculos, cu 6 goluri. Nu cred că va mai fi cazul și în seara asta. Under 3.

Propunerile EBT

Prietenii de la EBT au aruncat un ochi pe lista Champions League și ne-au trimis următoarele propuneri:

Salzburg – Real Sociedad  DNB 1
Union Berlin – Braga X2
FC Copenhagen – Bayern pauza / final 2/2
Inter – Benfica X2
Lens – Arsenal  2
Manchester Utd – Galatasaray Over 2.5 & BTS
Napoli – Real Madrid DNB 2
PSV – Sevilla Over 2.5 & BTS

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.