Champions League 2022-2023: Ziua 25

0

Săptămâna a debutat cu o veste bună pentru Pep: blestemul șamanilor a fost anulat așa că echipa antrenată de el are șanse mari să câștige UEFA Champions League 2022-2023. Go PEP!

Să vedem dacă și blestemul UCL, unul mai puternic decât cel al șamanilor, s-a mai muiat.

Real Madrid v Manchester City. Primul lucru care sare în ochi e prestația lui City în deplasările UCL din acest sezon. O victorie cu Sevilla (pe vremea când Sevilla era în Groapa Marianelor) și apoi 4 egaluri la Copenhaga, Dortmund, Leipzig și Bayern Munchen. Destul de subțire dacă e să ne gândim la pretenții.

De cealaltă parte, Realul are 5 victorii din 5 pe teren propriu, ultimele 2 cu echipe din EPL. Don Carlo a cedat în La Liga și toți cei de la Real sunt 101% concentrați pe Champions League. Au șase cupe în ultimele nouă ediții și dacă iau și anul ăsta ar fi a șaptea din zece. Fantastic! Forma lor – per total – nu e una stelară dar Real Madrid în UCL e o altă paella față de Real în La Liga.

Când s-au mai văzut

Istoria recentă ne arată că Realul a scos City de două ori (2016, 2022) în semifinale, cea de sezonul trecut fiind una extrem de dureroasă pentru englezi cu cele două goluri primite în prelungiri și penalty-ul transformat de Benzema în ET. Guardiola trage nădejde că mizeria ce i s-a întâmplat sezonul trecut nu se va mai repeta odată ce îl are pe Haaland ca vârf de lance. Totuși, nu marcatul a fost problema lui City în sezonul trecut ci defensiva. Și dacă e să ne uităm pe deplasările UCL din acest sezon vedem că tot defensiva i-a jucat feste. Și nici ofensiva nu a mers deloc, că 2 goluri în ultimele 4 meciuri nu înseamnă ceva pe care te poți baza.

Cu cine se prezintă

Mendy e accidentat, Militao e suspendat și se aude ca și Ceballos ar fi indisponibil, Modrici a jucat un pic în finala cupei deci îl vom vedea diseară la treabă, așa că linia defensivă a Realului ar putea fi Camavinga · Alaba · Rudiger · Carvajal. Fără surprize de la mijloc în sus.

Ake are ceva probleme, nu pare a fi ceva foarte important, dar nu cred că îl vedem titular. Așa că linia defensivă a lui City ar putea fi cea din meciul cu Arsenal: Akanji – Dias – Stones – Walker. Oare ne surprinde Pep cu titularizarea lui Mahrez?

Așadar, all in pentru ambele trupe care nu au foarte mari probleme de lot și pot trimite pe teren (aproape) tot ce au mai bun.

Ce se întrevede

Mă aștept ca Realul să fie echipa reactivă în acest meci și cum 1. City nu a excelat în deplasări și 2. presiune pe Guardiola e imensă, meciul va tinde să fie unul mai strâns, cu focus pe defensivă, de ambele părți. Tentant overul dar noi am merge pe Under 3, nu cred că vom vedea mai mult de 3 goluri. Dacă le vedem și pe alea. De asemenea, nu știu când Realul a avut cote de peste 3.4 la un meci pe teren propriu așa că un 1x are ceva valoare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.