Ballon d’Or, ediţia 2022

0

Foarte interesantă această ediţie de Ballon d’Or.

Câştigătorul la băieţi era cunoscut, nimeni nu s-a apropiat de sezonul fantastic făcut de Karim Benzema. Nu reuşesc însă să înţeleg cum de Courtois nu a prins podiumul, el e celălalt jucător de la Real Madrid care a fost un “punct fix” în echipă, şi care a făcut o finală de UCL de exepţie (9 parade, cele mai multe din istoria UCL). Nu ştiu ce caută Mane pe locul II, că nu a luat nimic în afară de avionul Liverpool – Munich (în timp ce învăţa intensiv germana). Şi am dubii referitor la prezenţa lui KdB pe poziţia a treia: un jucător fantastc dar nu a luat decât liga locală. Oricum, mai îndreptăţit să fie acolo decât Mane.

Surpriza mai mare vine de la secţiunea “cel mai bun club”: poate oamenii care au votat cred că dacă e Pep Guardiola antrenor acolo, Man City joacă în Spania… altfel nu îmi explic prezenţa englezilor acolo.

Cel mai bun tânăr jucător e din Spania; Cel mai bun portar e din Spania; Cel mai bun jucător e din Spania. Şi totuşi, cel mai bun club e din Anglia. Performanţele Man City sezonul trecut: EPL, semifinale de UCL şi cam atât. În fine…

Cea mai bună fată din sezonul 2021-2022 este, din nou!, Alexia Putellas, jucătoare la Barcelona şi titulară în naţionala Spaniei. E prima fată care câştigă consecutiv trofeul, Messi, păzea! 18 goluri marcate şi 15 pase decisive a avut Alexia în tricoul Barcelonei, într-un sezon în care au câştigat toate cele 30 de partide.

În concluzie, Alexia Putellas şi Karim Benzema sunt cei mai buni fotbalişti din Europa. Barca şi Real Madrid şi-au împărţit trofeele în 2022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.