Champions League 2022-2023: Ziua 1

0

Here we go again, începe UEFA Champions League 2022-2023. Ca de obicei:

Începem cu grupele albastre, de la E la H.

Grupa E

Milan, Chelsea, Salzburg, Zagreb

Dinamo Zagreb v Chelsea. E Chelsea! am putea zice dar această Chelsea are doar o victorie în deplasare, la Everton, o echipă în vrie. În rest are două înfrângeri, la Leeds (0-3) şi Southampton (1-2). Nu zic că nu sunt şanse bune ca Tuchel să plece cu 3 puncte dar parcă mai valoros ar fi un handicap pe gazde. Sau un BTS. EBTips propune: BTS.

Salzburg v AC Milan. Salzburg e Salzburg, mătură prin Austria dar până acum nu a avut un adversar mai de soi. Milan e pe val după victoria din derby (3-2 cu Inter) dar să menţionăm că are doar 2 egaluri în deplasările din sezonul ăsta. Ok, una la Atalanta, liderul la zi din Serie A. Milan -0.25 ar fi opţiunea noastră. EBTips propune: Sub 9.5 cornere.

Grupa F

Real Madrid, RB Leipzig, Şahtior, Celtic

Celtic v Real Madrid. Unul dintre meciurile foarte interesante din seara asta. Campioana la zi merge pe Celtic Park să vadă cât de mult înseamnă sprijinul publicului în mixul Celtic. Să tot fie vreo 5 ani de la ultima prezenţă a scoţienilor în UCL aşa că mă aştept la un stadion în flăcări. Dincolo, don Carlo a zis că e cel mai important meci din acest început de sezon şi dacă e aşa atunci va fi interesant, pentru că un meci mai puţin important le-a dat mari bătăi de cap madrilenilor (2-1 vs Bets). Vom merge pe BTS and over 2.5. EBTips propune: Real sub 17.5 şuturi.

RB Leipzig v Şahtior. Leipzig a început dezastruos sezonul (o singură victorie cu Wolfsburg şi tocmai ce au fost demolaţi de Frankfurt cu 4-0). În mod normal ne-am fi poziţionat împotriva lor dar adversarii din seara asta au foarte puţine meciuri oficiale în acest moment şi sunt într-o situaţie delicată din punct de vedere mental. Greu de estimat ce va fi, dar cred că nu va fi un meci cu multe goluri. Under 3.5. EBTips propune: Leipzig sub 6.5 cornere.

Grupa G

Manchester City, Sevilla, Dortmund, FC Copenhaga

Dortmund v Copenhaga. Dortmund are un debut de sezon mixt, mai degrabă spre slab, cu câteva victorii chinuite plus o înfrângere pe teren propriu. Destul de atentă pe defensivă din cauza unor probleme de coeziune, nu îi mai rămâne suflu şi pentru ofensivă. La fel şi Copenhaga, 5-4-1 e linia ultimelor 10 meciuri, ceva nu se leagă nici la ei. Desigur, Dortmund pleacă favorită dar cota e foarte mică. Aşa că mergem pe Under 3.5. EBTips propune: Dortmund sub 2.5 goluri.

Sevilla v Manchester City. Sevilla e praf şi pulbere în acest debut de sezon – doar 1 punct din 4 meciuri – şi se discută de înlocuirea lui Lopetegui. În uichend au luat un 3-0 sec de la Barcelona dar dincolo de scor a fost prestaţia, unii dintre comentatori asemănând defensiva Seviliei cu Marea Roşie din timpul lui Moise. O nouă ediţie de UCL începe şi din nou Man City pleacă favorită la trofeu (însă ştim prea bine cum se termină). Oamenii lui Pep sunt electrizaţi de debutul lui Haaland dar dacă norvegianul nu bagă 2-3 goluri victoria nu se arată. O victorie şi două egaluri în deplasare nu e chiar un traseu cu care să te lauzi. Vom merge pe un mix: Man City to Score 2+ Goals; Man City 5+ Corners & Sevilla 2+ Cards (plăteşte peste 2.3). EBTips propune: Sevilla peste 2.5 cornere.

Grupa H

PSG, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa

PSG v Juventus. Meciul serii de Champions League. Ca şi Man City, o nouă ediţie de UCL, o nouă candidatură la trofeu din partea francezilor. Anul ăsta par ceva mai îndreptăţiţi să spere, Messi a intrat în flow, Mbappe e senator de drept, Neymar s-a întors la fotbal. Singura fisură ar fi pe bancă, nu ştiu cât de bine va rezista Galtier la presiune. Juventus trece printr-o perioadă de rearanjare, 2-3-0 e linia primelor meciuri şi în acest moment are o listă cam lungă de absenţi. PSG -1.5. EBTips propune: Sub 25.5 faulturi în meci.

Benfica v Maccabi Haifa. Lejer pentru portughezi, israielenii au capotat la Apollon, în calificări, nu îi văd să facă altceva la Lisabona. Benfica are 8 victorii din 8 meciuri şi cred că nici nu concep să nu facă 9 din 9, mai ales că se gândesc la ce şanse bune au să meargă mai departe în contextul în care Juve e cam slăbită. Benfica -1.5. EBTips propune: Benfica sub 11.5 faulturi în meci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.