Champions League 2020-2021: Ziua 13

0

….Aaaand we are back!

Champions League se reia, sunt în faza optimilor, în continuare cu restricții. De altfel, restricțile au mers atât de departe încât Leipzig joacă meciul de acasă la Budapesta, Germania nepermițând accesul lui Klopp.

Barcelona v PSG

Golului lui Ronaldo a trimis-o pe Barcelona pe locul II în grupă și de aici într-un meci cu PSG. Meritat aș zice, oamenii lui Koeman au dominat în gol meciul.

De la începutul anului Barca are un bilanț mediu – 8 – 4 – 1. De remarcat totuși că 7 din cele 8 victorii sunt în campionat (din tot atâtea meciuri) semn că Barca a lăsat totul pentru campionat și, sperăm noi, UCL.

Pique s-a antrenat cu echipa dar e incert pentru seara asta, Fati și Roberto lipsesc. Sunt curios daca Trincao va prinde în seara asta, e în formă dar cam tînăr pentru un meci cu PSG.

Tuchel a plecat, Poche a venit dar încă nu se văd prea multe schimbări. Ok, PSG bate cam tot ce prinde dar nu e chiar o chestiune măreață să dai de pământ cu Nimes sau Montpellier.

E primul meci cu adevărat tare pentru Poche de când a venit la PSG și trebuie să se descurce fără Di Maria și Neymar. La lipsa acestuia din urmă are o mare parte de vină, nimeni nu știe de ce l-a băgat pe brazilian la un meci de cupă cu o divizionară B.

Pe lângă cei amintiți mai sus mai lipsește Bernat iar Rafinha și Veratti sunt incerți.

În mod normal Barca ar trebui să profite de lipsa de vigoare a atacului lui PSG și să își adjudece prima manșă. Doar că, am văzut meciul cu Sevilla și se vede treaba că atunci când dau cu ochii de un adversar mai de soi tind să aibă probleme. Poche are de gând să marcheze aici și cred că nu își va seta echipa într-un modul ultra defefensiv.

Ambele marchează, eventual combinat cu un O2.5 ar trebui să livreze.

RB Leipzig v Liverpool

În decembrie, cei de la Leipzig au zis că nu au avut noroc la tragerea la sorți: să dai peste cea mai în formă trupă din Europa e curat ghinion, mai ales după ce ai trecut de altă trupă britanică. Timpul a trecut, înfrângerile au început să se adune în dreptul lui Liverpool, #KloppOut e trending, așa că nemții încep să tragă nădejde la o calificare.

Leipzig e pe val, au 4 victorii consecutive (doar 1 gol primit) și stau relativ bine și la lot, doar Szoboszlai e accidentat. Henrichs și Forsberg sunt incerți.

Liverpool e în criză, au trei înfrângeri consecutive, titlul se cam îndepărtează, Virgil nu mai revine, Klopp începe să fie contestat. Mai mult, Keita, Jota, Gomez și Matip sunt accidentați, Fabinho și Milner incerți. Dar Salah, Mane și Firmino vor fi titulari.

Zilele astea nu prea mai contează avantajul terenului propriu așa că nemții nu cred că vor suferi foarte mult după terenul propriu. Nici Liverpool. Ar trebui să vedem un meci mai strâns în prima parte și ceva mai deschis în a doua.

Ambele marchează sau mai multe goluri în a doua repriză. Sau amândouă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.