Scurte din tenis, la sfârşit de 2020

0

Pentru majoritatea a fost un an nasol, de care nu vrei să-ţi aduci aminte. Pentru Sorana cred că e invers: tocmai ce a luat primul ei titlu în ultimii 4 ani. E unul de ITF, ok, dar e important pentru ea, semnalizează faptul că încă poate performa la un nivel decent. Sorano, să te vedem!

“I hope there will be something to see with me next year. If not, then this is an incredible closing point.” Fedex lasă loc speculaţiilor că s-ar retrage. Pare că recuperarea nu merge aşa cum vrea elveţianul şi momentul retragerii e tot mai aproape. Păcat, ştiu că nu e veşnic, dar mă obişnuisem cu jocul lui complet şi elegant. Rămânem cu Nole, şi nu e bine.

După multe discuţii s-a stabilit că Australian Open 2021 se poate juca. Un pic diferit, cu calificări în Doha (băieţi) şi Dubai (fete), sosirea jucătorilor de pe tabloul principal în Australia la mijlocul lui ianuarie, carantină tip bulă pentru 2 săptămâni, şi abia apoi meciurile de pe tabloul principal. Va începe pe 8 februarie, se va termina pe 21 şi toţi jucătorii de top şi-au anunţat participare. Va fi un “happy slam” spune Craig Tiley, directorul turneului. Să-l credem pe cuvânt.

Apropo de AO 2021: Simona Halep va pleca mai repede în Australia pentru a termina rapid cu carantina. După carantină organizatorii dau mână liberă jucătorilor, numai bun ca Simona să se poată antrena în linişte cu Daren Cahil.

Români în tenis: 2020. O recapitulare marca treizecizero.ro.

WTA a făcut un pas mare spre unificarea celor două entităţi mari din tenis: For The Game. Au redenumit categoriile de turnee (1000, 500, 250, 125), au început un proces de rebranding. Doar că schimbare pare de formă nu de substanţă, de exemplu turneele din categoria 1000 nu oferă 1000 de puncte (cum e în ATP). Să vedem ce va fi dar când începi cu jumătăţi de măsură….

ATP a profitat şi el de anul de pandemie: a închis discuţia cu rebeliunea lui Djoko şi a trecut la o nouă campanie de imagine: This Is Tennis. „This is the Love that lasts forever” este mesajul lui Fedex, de exemplu.

Medvedev, în campania This Is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.