De trei ori pe săptămână

0

Ai zice că e vreo reţetă, tot suntem în pandemie.

Neah, aici e ca la radio Erevan: nu e o reţetă ci prestaţia naţionalei României. Şi nu sunt victorii, ci înfrângeri.

1-7 golaverajul, 0 puncte, ratarea calificării la Euro 2021, ratarea locului de promovare în grupa UEFA Nations League. Când e să se aleagă praful nici Mirel nu mai poate face nimic.

În Islanda am fost praf şi pulbere prima repriză, ceva mai solizi în a doua repriză.

În Norvegia chiar nu am contat, Haaland şi prietenii s-au cam jucat cu noi, nici un moment nu a părut că putem încropi o acţiune legată, darămite să mai şi dăm gol.

Acasă, cu Austria am încercat ceva mai mult. S-a văzut ceva voinţă dar… nema putirinţă. Este edificator ce s-a întâmplat după momentul golului primit: NIMIC.

Defensiva a fost sub orice critică, toate permutările făcute de Rădoi nedând nici un rezultat: stângaci, tremurători, cu grave carenţe de poziţionare şi de înţelegere a jocului. Are şi defensiva lui Man United cu cine să se compare…

Mijlocul … mai bine nu era. Probabil că scoteam mai mult dacă aruncam mingea la plesneala, măcar ajungea mai des în careul adversarilor. Ce m-a mirat a fost comentariul* fiului lui tata. Dacă atât a înţeles el din fotbal îmi pare că nu va face mulţi purici în echipa lui Stevie G. Nu mai are sens să vorbesc de cifrele lui, nici dacă îl ura cu sete pe Rădoi nu ar fi scos aşa “rezultate”.

Mitriţă, alt pion important al Naţionalei, a fost după chipul şi asemănarea ei: praf şi pulbere. Poate o fi fost omul cu gândul la shopping-ul de la Dubai…

Romania v Austria
courtesy of www.whoscored.com

Ofensiva a fost anemică, firavele încercări ale lui Alibec neaducând nimic concret (am dat un singur gol şi ăla din penalty…)

Geambaşu e necruţător: Alin Toșca bunăoară a observat că, deși norvegienii au câștigat cu 4-0, naționala României și-a demonstrat valoarea în anumite momente. Rețineți asta, „în anumite momente”, pentru că este de o profunzime abisală. Chiar aşa, am fost colosali la intonarea ritmului şi de un profesionalism desăvârşit la schimbări.

* va rămâne ca cea mai ____________ declaraţie din istoria recentă a fotbalului românesc. Sper să nu cumva să ajungă tradusă şi în engleză…

Când alergi 3-4 minute după minge și după aia îți vine la picior, ce să faci cu ea? Ce poți să faci? Să scoți un fault, să încerci să mai întrerupi meciul și să îți revii. Alergând după minge, când o ai la picior nu mai poți face nimic.

Foto deschidere: Raed Krishan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.